A Veszprém továbbra is hibátlan teljesítményt nyújt a Bajnokok Ligájában

2023.09.22. 08:59
A Veszprém házigazdaként 33–31-re legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, csütörtökön.

A hazaiaktól Bjarki Már Elísson, a vendégek keretéből Yannis Lenne és Diego Simonet hiányzott. Momir Ilic veszprémi vezetőedzőnek már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert bár csapata az első körben bravúros győzelmet aratott a címvédő német Magdeburg otthonában, a Montpellier remekül felkészült annak a meccsnek a felvétele segítségével, és jobban kezdett (4–7).

A veszprémi Kentin Mahé (k) és Lukas Pellas (j), a francia Montpellier játékosa
A veszprémi Kentin Mahé (k) és Lukas Pellas (j), a francia Montpellier játékosa
Fotó: MTI

Az időkérést követően gyorsan egyenlítettek a hazaiak, majd a 19. percben – a meccs során először – vezettek. Erre azonban egy 5–0-s sorozattal válaszolt a jobban védekező, kétszeres BL-győztes Montpellier, amely 15–13-as előnyben volt a hullámzó első félidő végén.

A második felvonást is rendkívül összeszedetten, motiváltan kezdték a franciák, de Ilic megint időt kért, és Ignacio Biosca García védéseivel, illetve Mikita Vajlupov góljaival egyenlített a magyar bajnoki címvédő (22–22), majd másodszor is megszerezte a vezetést. Ekkor már sikerült megfékezni a vendégek lerohanásait, és a Veszprém olyannyira lendületbe került, és cserejátékosainak többsége olyan hasznosan szállt be a játékba, hogy csapatuknak még az is belefért, hogy az utolsó négy gólt a franciák lőtték.

Jehia el-Dera hét, Vajlupov hat találattal, Biosca García négy, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sebastian Karlsson hatszor talált be, és öten zártak négy góllal. Charles Bolzinger négyszer, Remi Desbonnet hétszer védett.

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 12. sikere. A csoportjukban két győzelemmel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG vendégei lesznek a BL-ben.

„Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen nagyon erős, nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, amely remekül védekezik” – mondta a lefújást követően a sajtótájékoztatón Momir Ilic.

Hozzátette, kicsit idegesen kezdtek, több ziccert is kihagytak, de később vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, de a második félidőt megint rosszul kezdték, labdaeladásaik és rontott lövéseik voltak, ekkor három góllal meg tudott lépni a Montpellier.

Kentin Mahé és Dragan Pechmalbec beállása dinamikát hozott a csapatba, és Nedim Remili is fontos gólokat szerzett. A mérkőzés nagy részével elégedett vagyok, de látszik a csapaton, hogy még több időre és edzésre van szükségünk, hogy összeszokjunk

– nyilatkozta a vezetőedző.

  • korábban, A csoport: THW Kiel (német) – OTP Bank-Pick Szeged 35–32 (16–15)

(MTI)