A Győr harmadszor is nyert, a Fradi harmadszor is nagyon kikapott

2023.09.23. 20:01
A Ferencváros szombaton 32–26-ra kikapott Ljubljanában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában – adta hírül az MTI.

Az elmúlt kiírásban döntős Ferencváros két vereséggel rajtolt: előbb saját közönsége előtt a Metztől, majd a címvédő Vipers Kristiansand otthonában kapott ki simán. Szombati vendéglátója viszont nyert az első két fordulóban, idegenben a Zaglebie Lubint, majd otthon a legutóbbi szezonban negyedik Esbjerget múlta felül.

Martin Albertsen vezetőedző együttese így első sikeréért lépett pályára Ljubljanában, ahol 55-ig kiegyenlített küzdelem zajlott, ezt követően azonban 3–0-s sorozatot produkált a házigazda, időkérésre késztetve a zöld-fehérek dán trénerét. A játékmegszakítás ellenére 13–8-ra növelte előnyét a Ljubljana, amely a szünetben is öt góllal vezetett.

A fordulást követően bő hét perc telt el, amikor az addigi legnagyobb különbség (19–13) újabb ferencvárosi időkérést eredményezett, ez azonban nem változtatta meg a játék képét, 29–19-nél elérte a tíz gólt a differencia. A Ferencvárosnak csupán az eredmény kozmetikázására futotta az erejéből a hajrában (32–26).

Hazai részről Darja Dmitrijeva kilenc, Tamara Mavsar hét gólt szerzett, a ferencvárosi Klujber Katrin ugyancsak hétszer volt eredményes.

A Győr hibátlan maradt

A Győri Audi ETO KC viszont 27–23-ra győzött a CSM Bucuresti vendégeként. A legutóbb bronzérmes Győr a Brest idegenbeli és a Debrecen hazai legyőzésével rajtolt, a bukarestiek pedig vendéglátóként nyertek az Odense ellen, majd kikaptak a Bietigheim otthonában.

A Győr szerezte a találkozó első két gólját, negyedóra után pedig 9–4-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a román rivális innen zárkózott fel egy találatra (10–11). A dán tréner időt kért, és bár egyenlített a házigazda (11–11), szünetre kétgólos győri fórral vonultak a felek.

Emilie Hovden
Emilie Hovden
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A második játékrész elején 16–16-nál újra egyenlített a román együttes, ezt követően azonban újfent ellépett néhány találattal a magyar csapat, amely már nem engedte ismét visszazárkózni ellenfelét.

Az európai szövetség honlapja alapján a legeredményesebb Kari Brattset lett hét góllal, csapattársa, Rju Un Hi ötször volt eredményes, akárcsak a hazaiakat erősítő Cristina Neagu.

Női kézi BL, csoportkör, 3. forduló

B csoport

Krim Mercator Ljubljana (szlovén)–FTC-Rail Cargo Hungaria 32–26 (15–10)

A csoport

CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC 23–27 (12–14)