Remek játék a Szegedtől, bravúrgyőzelmet aratott a Bajnokok Ligájában

D  YT20230927009
2023.09.27. 20:29
A Szeged házigazdaként remek játékkal 34–27-re legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán.

A várakozásoknak megfelelően rendkívül gyors kézilabdát játszott az Aalborg, de a szegediek azonnal felvették ellenfelük tempóját, és nem hagyták ellépni őket. Eleinte a vártnál sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, majd a tizedik perctől egyszer sem vezettek a dánok. Elsősorban támadásban remekeltek a hazaiak – Mario Sostaric, Borut Mackovsek és Bodó Richárd nem tudott hibázni –, de védekezésben és kapusteljesítményben is egyre jobbak voltak, ennek köszönhetően már 19–14-re is vezettek, a szünetben pedig 20–16-os előnyben voltak.

Óriásit változott a játék képe a kevesebb mint egy évvel ezelőtt látottakhoz képest, tavaly október 6-án ugyanis 41–29-re nyert Szegeden az Aalborg.

A második félidő 13. percében Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, mert együttese támadásban megtorpant. A dánok felzárkóztak 22–21-re, de gyorsan visszazökkent a korábbi medrébe a mérkőzés, és sokszor úgy tűnt, a magyar csapat játékosainak ezen az estén szinte minden bejön támadásban.

Az időkérés után létszámfölényes akciókkal 8–2-es sorozatot produkáltak a felszabadultan, motiváltan kézilabdázó házigazdák, akik már a hajrát megelőzően eldöntötték a találkozót.

Mario Sostaric kilenc, Imanol Garciandía és Borut Mackovsek négy-négy góllal, Emil Kheri Imsgard 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. Csaptuk mindössze 11 lövést rontott a hatvan perc során. A túloldalon Mikkel Hansen hatszor, Rene Antonsen ötször talált be, Niklas Landin hatszor védett.

Dean Bombac
Dean Bombac
Fotó: MTI

A két együttes 11. egymás elleni BL-meccsén négy dán siker és két döntetlen mellett ötödször nyert a Szeged. Az egy győzelemmel és két vereséggel álló magyar csapat a következő fordulóban, október 12-én a norvég Kolstad HB vendége lesz.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:

OTP Bank-Pick Szeged – Aalborg HB (dán) 34–27 (20–16)
lövések/gólok: 45/34, illetve 46/27
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/3kiállítások: 4, illetve 4 perc

(MTI)