Nem jött össze a bravúr, továbbra is nyeretlen a Fradi a Bajnokok Ligájában

2023.10.22. 18:26
Az FTC-Rail Cargo Hungaria 27–23-ra kikapott a dán Esbjerg otthonában vasárnap, így öt fordulót követően is nyeretlen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A legutóbbi két kiírásban egyaránt negyedik dán együttes három győzelemmel és egy vereséggel kezdte a csoportkört, míg a Ferencváros három vereség után egy döntetlent játszott, így az elmúlt idényben döntős zöld-fehéreknek nagyon fontos volt a bravúr elérése.

Tavasszal a budapesti négyes döntő elődöntőjében 30–29-re az FTC nyerte a két fél találkozóját, azóta viszont a nemzetközi színtéren mutatott eredménytelenség hatására október elején távozott a nyáron kinevezett Martin Albertsen, a dán tréner korábbi segítője és honfitársa, Allan Heine megbízott vezetőedzőként irányította a magyar együttest Esbjergben.

Kiegyenlített játékkal indult az összecsapás, negyedóra után 5–5 volt az állás. A dán együttes a játékrész második felében kapuslehozatallal alakított ki létszámfölényes helyzetet támadásban, a játékára alapvetően jellemző gyors támadásokat viszont a szokottnál ritkábban, csak biztos helyzetben vezetett.

A szünetre a házigazda három góllal tudott ellépni a felállt fal ellen többször hibázó Ferencvárostól.

A pihenőről koncentráltabban jöttek vissza a vendégek, többször támadhattak az egyenlítésért is, ez azonban csak rövid ideig tartott, az Esbjerg egy kiállítás alatt háromról öt találatra növelte előnyét a félidő derekán (22–17). Bár a Ferencváros innen visszazárkózott mínusz háromra, ennél közelebb nem tudott kerülni, így továbbra is nyeretlen.

A találkozó legeredményesebb játékosa a ferencvárosi Andrea Lekic volt nyolc találattal, a hajrára egy ütközésben megsérült Klujber öt gólt szerzett, hazai részről Kristine Breistöl hatszor volt eredményes.

A két csapat nyolcadik egymás elleni BL-mérkőzésén egy döntetlen és három magyar győzelem mellett a negyedik dán siker született.

A csoport másik vasárnapi találkozóján Korsós Dorina kétszer volt eredményes a Rapid Bucurestiben, amely 33–22-re kikapott Metzben. Az A jelű nyolcasban hibátlan maradt a Bietigheim, Faluvégi Dorottya öt góllal járult hozzá a továbbra is pont nélküli svéd IK Sävehof elleni 30–21-es sikerhez. Szikora Melinda nem kapott lehetőséget a házigazda német gárda kapujában.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló

  • Team Esbjerg (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria 27–23 (14–11)

(Borítókép: fradi.hu)

(MTI)