Megvan a Ferencváros következő ellenfele az Európa-kupában

2023.10.24. 13:02
Kedd délelőtt kisorsolták a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának következő ellenfelét az Európa-kupában, a népligetiek a harmadik fordulóban a svájci BSV Bern együttesével találkoznak.

A párharc első mérkőzését november 25-én vagy 26-án rendezik meg Svájcban, a visszavágóra december másodikán vagy harmadikán kerül sor Budapesten.

A győztes a nyolcaddöntőbe jut, amelyet február közepén játsszanak.

Az FTC-Green Collect múlt hét végén házigazdaként és vendégként is az Elek Gyula Arénában lépett pályára, ahol a kupasorozat második körében mindkétszer magabiztosan, összesítésben 37 góllal győzte le a ciprusi Parnasszosz Sztrovolu együttesét. Az első mérkőzést 44–25-re, egy nappal később a második összecsapást 40–22-re nyerték meg a népligetiek.

A svájciak az előző körben a finn Riihimäen Cocks gárdáját ejtették ki, ugyancsak kettős győzelemmel. A szorosabb idegenbeli meccsüket (29–25) sima és gólokban gazdag hazai siker (40–26) követte.

A BSV Bern jelenleg tíz fordulót követően a svájci bajnokság hatodik helyén áll, míg a Fradi a magyar bajnokságban szorosan a Tatabánya mögött a negyedik. Következő bajnoki rangadójukat – vasárnap 18 órától – éppen a Bányász ellen játsszák, és győzelem esetén megelőzik Székely Mártonékat.