Újabb győri kulcsember hosszabbított az ötszörös BL-győztessel

2023.10.30. 16:28 Módosítva: 2023.10.31. 08:04
A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján jelentette be: Kari Brattset Dale, az olimpiai bronzérmes, világbajnoki aranyérmes és Európa-bajnok norvég válogatott beálló további három évre kötelezte el magát a magyar klub mellett.

„Kari nem csak csapatkapitányunk, hanem a világ egyik legjobb beállója, és fantasztikus sportember. Az ő szerepe nem csak a pályán, hanem azon kívül is kulcsfontosságú számunkra, hiszen adottságai révén született vezető, vérbeli csapatkapitány. Játéka csak még érettebb, még erősebb lett, mióta édesanyává vált. Büszkén jelentem be, hogy sikerült hároméves kontraktust aláírni, azaz hosszú távra tervezünk közösen. Közös céljaink elérése érdekében igazán megnyugtató érzés, hogy elkötelezte magát további három szezonra. Bízom benne, hogy fényes sikereket érünk el közösen” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

Nagyon jó hangulatban zajlottak a tárgyalások, hiszen gyorsan kiderült, hogy akárcsak én, úgy a klub is hosszú távra szeretett volna tervezni. Én és a családom is nagyon jól, gyakorlatilag otthon érezzük magunkat Győrben. Éppen ezért nem volt kérdés bennem a hosszabbítás kapcsán. A klubvezetés tervei átgondoltak, öröm egy ilyen projektnek a részese lenni. Három év hosszú idő, de tudom, hogy jó döntést hoztam. Bízom benne, hogy az egyébként nem kicsi céljainkat közösen érjük majd el

– mondta Kari Brattset Dale.

A 100-szoros norvég válogatott 2018-ban érkezett hazájából, a Vipers Kristiansand együttesétől. Az elmúlt öt szezonban egy Bajnokok Ligáját nyert, illetve ezüst és bronzérmet is bezsebelt a Rába-partiakkal.

A hazai porondon három magyar bajnoki és két Magyar Kupát nyert a Győr csapatkapitánya, aki eddig 180 alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen zöld-fehér mezben, összesen 614 gólt lőtt.

Brattset 2022 novemberében adott életet első gyermekének, idén márciusában, a NEKA elleni mérkőzésen tért vissza a pályára.

(Borítókép: MTI)