A szövetségi kapitány szerint nehéz lesz Szikora Melinda pótlása a vb-n

2023.10.31. 13:54
Golovin Vlagyimir szerint nehezen pótolható hiányt jelent a kapus Szikora Melinda kidőlése, aki vasárnap klubja, a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim Odense elleni csoportmérkőzésén sérült meg a női kézilabda Bajnokok Ligájában – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az M1 csatornának nyilatkozva a szövetségi kapitány elmondta, a meccs után Szikora még úgy érezte, nincs komoly baj, de a hétfői MRI-vizsgálatok során a német orvosok megállapították, hogy elszakadt a keresztszalag a hálóőr térdében. Ezt a további magyarországi vizsgálatok megerősítették, így mielőbb, akár már pénteken vagy jövő szerdán beavatkozás vár rá.

Nehéz pótolni, nemcsak jó kapus, hanem jó személyiség is. Minden selejtezőn és világversenyen ott volt velünk, de a sport ilyen

– jelentette ki az MTI által idézett szakember.

A november végén rajtoló vb-re készülő bő keretben még négy kapus van: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Janurik Kinga (Ferencváros) és Bukovszky Anna (Vác). Janurik négy hete szintén műtéten esett át, jelenleg gyógytornázik, így a szövetségi kapitány elmondása szerint még nem lehet tudni, milyen állapotban lesz a világversenyig. A nemzeti csapat kerete szerdán találkozik, Szikora helyén Bukovszky Annával.

Golovin Vlagyimir rámutatott: szokott dolog, hogy világverseny előtt jönnek a sérülések, tavaly két balátlövő dőlt ki, idén pedig két kapus.

Még van három hét, bízunk benne, hogy semmilyen más sérülés nem történik

– bizakodott a szakvezető.

A nemzeti csapat vasárnap kora délután Münchenben a német válogatott ellen vív felkészülési mérkőzést, amelyen a Magyarországon játszó játékosok lépnek pályára. Golovin Vlagyimir kiemelte, októberben a világ- és Európa-bajnoki címvédő norvégok, illetve az osztrákok elleni Eurokupa-találkozókon is voltak javítanivaló elemek, például a gyors visszarendeződés. Ezek a találkozók a szövetségi kapitány meglátása szerint azért vannak, hogy „tudjunk következtetni, hol tartunk”. A németek a norvégokhoz hasonló gyors kézilabdát játszanak, jó meccset és nagy küzdést szeretne látni ellenük a magyar válogatottól.

A legutóbbi egymás elleni mérkőzések részünkről nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Ez a mostani találkozó azt a célt szolgálja, hogy javuljunk a világverseny előtt

– fogalmazott. Legutóbb március elején találkozott a két együttes, akkor a házigazda németek 26–20-ra nyertek. A 34. egymás elleni mérkőzésen magyar szempontból két döntetlen és 19 győzelem mellett az volt a 13. vereség.

Előre tekintve Golovin Vlagyimir azt reméli, hogy egységes csapat vág majd neki a világbajnokságnak, a vágyott eredmény eléréséhez mindenkitől csúcsteljesítményre lesz szükség.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe – tekintett előre a Magyar Távirati Iroda.