Masszív védekezés jelentette a szegediek vesztét Zágrábban

2023.11.30. 09:12
Az RK Zagreb kézilabdacsapatának hazai környezetben összejött a visszavágás, és masszív védekezésére építve 30–25-re legyőzte az OTP Bank-Pick Szeged együttesét a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában, szerdán.

A mérkőzést megelőzően a szegediek 9 pontjukkal még továbbjutó, hatodik helyen álltak, míg a 6 pontot gyűjtött horvátok a hetedik pozíciót foglalták el az A csoportban. A két együttes magyarországi találkozóján a csongrádiak egyetlen góllal bizonyultak jobbnak, és 27–26–os győzelmet arattak a Pick Arénában.

Kárpáti Krisztián vezetőedző együttese nem kezdte fényesen a BL idei kiírását, azonban a sorozat elmúlt négy mérkőzésén nem talált legyőzőre, ezeken egymást követő három sikert számlál. A horvátoknak nem volt ilyen hosszú menetelésük, azonban mind a hat pontjukat hazai pályán szerezték, ami figyelmeztető jel az aktuális vendégcsapatnak. A szerdai összecsapásnak szegedi szempontból az volt a tétje, hogy a győzelemmel a magyar bajnoki ezüstérmes biztosíthatta volna helyét a kieséses szakaszban, vereség esetén azonban izgalmas folytatás ígérkezik részére a csoportkörben.

A szegedi klub honlapja szerint mintegy száz drukker kísérte el a csapatot, amelyben egy komoly hiányzó volt: Sebastian Frimmel betegség miatt volt kénytelen kihagyni a szerdai találkozót. Hiányzó hazai oldalon is akadt, méghozzá a csapat vezetőedzője, Nenad Sostarics, aki egészségügyi okok miatt nem ülhetett a kispadon.

A Zágráb Arénában több ezer szurkoló és jó hangulat fogadta a csapatokat, a találkozó első perceiben a szegediek domináltak, azonban a zágrábiak utolérték ellenfelüket. Ezt követően hatalmas és teljesen kiegyenlített küzdelem alakult ki a pályán, ahol minden egyes helyzetért meg kellett izzadni. Kárpáti a félidő közepén cserélte le a kezdőcsapatot, ami a magyar csapat szempontjából balul sült el. Az első játékrész második fele ugyanis már egyértelműen a horvátokról szólt, a délszlávok kapusa több helyzetet hárított, így a szünetben 17–12 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után tovább nőtt a hazaiak előnye. A Zagreb masszív védekezésével megtartotta előnyét, a szegedi lövéseket pedig szinte könyvből olvasta Matej Mandics, a horvátok kapusa. Szegedi részről elmaradtak a kiemelkedő egyéni teljesítmények, nem volt reális esély a pontszerzésre, az idő múlásával pedig a vendégek számára csupán a kiütés elkerülése lehetett a cél. A végeredmény 30–25 lett a horvátok javára, akik a most zajló kiírásban hazai környezetben hatodik fellépésükön a harmadik győzelmüket szerezték meg.

Az RK Zagreb hátránya egypontosra csökkent a tabellán előtte lévő Szegeddel szemben. Utóbbiak december 6-án az Industria Kielce elleni hazai fellépéssel zárják a Bajnokok Ligája őszi szezonját.

A BL-ben érdekelt másik magyar klubcsapat, a bajnoki címvédő Telekom Veszprém ma kora este 18:45 órától a Barcelonát fogadja, amelyet egy hónappal ezelőtt emlékezetes meccsen győzött le vendégként 41–36-ra.

(Borítókép: pickhandball.hu)