Átok ül a magyar kapusokon, megvan Szemerey diagnózisa

2023.12.08. 14:18
Nem súlyos a sérülése Szemerey Zsófiának, a magyar válogatott kapusának, ám várhatóan már nem léphet pályára a dán–norvég–svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

A Mosonmagyaróvár 29 éves hálóőre csütörtökön a középdöntő első fordulójában alig fél perce volt a pályán, amikor egy szenegáli játékos nekiesett, és elsodorta a lábát. Szemereyt le kellett segíteni a pályáról, a csarnokot pedig bekötött jobb térddel, mankóval bicegve hagyta el, és azzal érkezett a pénteki ebédhez is a csapat szállodájában.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a csütörtöki MR-vizsgálatok alapján a helyi orvosok szerint nincs sem szalag-, sem porcsérülése, a felvételeket magyar orvosokkal is megnézetik majd, hogy minél biztosabb legyen a diagnózis.

Reálisan nézve a világbajnokságon már nem lesz bevethető, az orvosi stábtól folyamatosan kapja a kezeléseket. Mindent megtesznek a mielőbbi felépüléséért, ám egy térdsérülésnél, még ha csak zúzódás is, ez eltart egy ideig

– fogalmazott a szakember.

A 35 fős bő keretből a kapusok közül a vb előtt Szikora Melinda ugyancsak térdsérüléssel dőlt ki, míg Janurik Kinga térdműtéte után nem épült fel a rajtra. Szemerey sérülésével a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka mellett

a 21 éves Bukovszky Anna maradt bevethető hálóőr a 18-as keretben.

„Szűk a mozgástér, nem tervezünk semmilyen cserét, Blanka és Anna majd megoldják” – mondta a kapitány.

A montenegróiak Horvátország ellen csütörtökön megsérült kapusa, Marta Batinovics nem volt ilyen szerencsés, mivel elülső keresztszalagja elszakadt, hosszú kihagyás vár rá – a válogatott közösségi oldalának beszámolója szerint.

Női világbajnokság, középdöntő:

A magyar válogatott hátralévő mérkőzései:

  • december 9. Magyarország–Svédország 20:30
  • december 11. Magyarország–Horvátország 18:00

Az 1.csoport állása három mérkőzést követően:

1. Svédország 6 pont; 2. Magyarország 4; 3. Montenegró 4; 4. Horvátország 3; 5. Szenegál 1; 6. Kamerun 0 ponttal.