Jenő
-2 °C
6 °C

Bravúrgyőzelem Bulgária ellen

2008.09.06. 20:28 Módosítva: 2008-09-06 20:46:40

A legutóbbi meccsre emlékeztetően a rajtra ezúttal sem lehetett panasz, az akkor 8 pontig jutott Báder ontotta a kosarakat, míg a 36 évesen remeklő Sitku triplájával a 6. percben 13-4 állt a táblán. Jött azonban az elkerülhetetlen hullámvölgy, az Angelov vezette bolgárok átmenetileg átvették a vezetést, ráadásul Kámán már három személyinél járt. A folytatásban Fodor révén ismét meglódult a magyar szekér, az ellenfél Ivanov hármasaival tartotta magát. Németh távoli találata adott új lendületet. A félidőben 47-43 volt az állás.

Az általában kritikus harmadik szakasz ezúttal is rémesen kezdődött, a bolgárok egy 12-0-s rohammal faképnél hagyták a Mészáros-együttest, amely innentől futott az eredmény után. Fodor valamint az elnyűhetetlen Sitku pontjaival fordítottak, igaz, a nyíregyházi veterán négy hibával a kispadra kényszerült. A 70-72-ről induló zárónegyedben a vendégek záporozó triplákkal tartották az előnyt, amely a 2:47 perccel a vége előtt fogyott el (84-84). Három másodperc volt hátra, amikor Fodor bátran elvállalt és hibával együtt is elsüllyesztett egy hármast - megint a magyaroknál volt az előny -, majd a büntetőt szándékosan a palánkra dobta, ezzel eldőlt a meccs. A váratlan és szenzációs diadalt arató magyarok jövő szerdán, a 6. fordulóban Olaszországban lépnek pályára.

Mészáros Lajos szakmai igazgató: "Szándékosan rontottuk el a végén a büntetőket, mert ha bedobjuk, az ellenfél időt kér és félpályáról jön. A fiúk taktikailag és mentálisan is nagyszerű teljesítményt nyújtottak, még a csereemberek is hozzátették a magukét. A következő három meccsünkön nem mi leszünk az esélyesek, de ez nem jelenti azt, hogy nem próbálunk meg nyerni!"

Fodor Márton: "Az utolsó támadást Németh Isti vezette fel, és azt beszéltük meg, hogy az vállalja, aki a legjobb formában van. Nem mondom, hogy szerencsétlen dobás volt, lefaultoltak, így nem is láttam, hogy bement-e. Fantasztikus meccsen vagyunk túl."

Eredmény, A csoport, 5. forduló: Magyarország- Bulgária 87-86 (20-19, 27-24, 23-29, 17-14) Salgótarján, 1000 néző. Pontszerzők: Németh 19, Fodor 17, Sitku 13, Báder 12, Simon L. 10, Kámán 7, Molnár 5, Ferencz 3, Horváth 1, illetve Angelov 21, Ivanov 16, Sztojkov 15, Videnov 12, Dzsaber 10, Georgiev 9, Kosztov 3.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?