Zsinórban tizedszer nyert a Boston Celtics

2008.12.05. 13:12 Módosítva: 2008.12.05. 15:23
Az NBA-ben komoly meglepetések nélkül zajlottak le az elmúlt napok. Keleten a roppant szoros élmezőny csapatai győzni tudtak, de még mindig 8., rájátszást érő helyen áll a negatív mérleggel bíró Toronto. Nyugaton megmozdult a Lakerst üldöző mezőny, a helyezkedésből a Portland és a Houston jött ki jól.

Nem történtek komoly meglepetések az NBA-ben, győzött és ezzel tízmeccsesre nyújtotta győzelmi szériáját a Boston, folytatja remek szereplését a Portland, és újabb csúnya vereségbe szaladt bele a New York, melyet ezúttal a keleti második Cleveland tángált el 36 ponttal.

Bár a Knicks a táblázaton elfoglalt helye alapján nem áll nagyon távol a rájátszástól, a Cleveland fájdalmasan tudatosította bennük, milyen messze vannak az elitcsapatoktól. A Cavs úgy döngölte bele a parkettbe a New Yorkot, hogy már az első negyed után tíz ponttal vezetett, LeBron Jamesnek nem is kellett nagyon megerőltetnie magát a gyenge vendégek ellen, 21 pontjával így is ő lett csapat legeredményesebbje.

A keleti ötödik Atlanta nem kezdett jól, de a második negyedben érvényesítette a papírformát a Memphis ellen, végül simán nyert. A georgiaiaknál Bibby és Johnson játszott gólerősen, de az egész csapat kiválóan célzott (56 százalék); a Grizzlies legjobbja a padról érkezve húsz pontig jutott Warrick volt.

A hét elején a Lakerst verő Indiana szívósan tapadt a ligaelső Bostonra is, de csak a szünetig tudta izgalmassá tenni a mérkőzést. A második félidőben a masszív tripla-duplát elérő Rondo (16 pont, 17 gólpassz, 13 lepattanó) fantasztikus játékával nem tudtak mit kezdeni a Pacers játékosai, ráadásul a Bostonban szokás szerint a teljes kezdőötös hozta magát, amelyből ezúttal Allen emelkedett ki a maga 31 pontjával.

A keleti hetedik Miami és a nyugati hatodik Utah mérkőzését némi meglepetésre Salt Lake Cityben is a Heat nyerte, Dwayne Wade szokásához híven megállíthatatlan volt, 23 pontja mellé négy labdalopást is bemutatott, a vendégek győzelméhez azonban nagy szükség volt a Heat cseréitől érkező 32 pontra. A Miami rosszabb sorozat után újra jól teljesít, a Utah ellenben kiváló hazai mérlege elrontása mellett magára engedte az üldöző párost, a Dallast és a San Antoniót.

Utóbbi nem is akárhol aratott győzelmet, a Spurs a konferencia élmezőnyébe tartozó Denver otthonában nyert, ezzel feljött a rájátszást érő helyek utolsójára. A texasiak Duncan és Parker vezérletével könnyedén nyertek, a harmadik negyedben már húsz ponttal is vezetett a Spurs. A hazaiaknál Anthony leragadt 16 pontnál, de még ezzel is a Nuggets legeredményesebbje lett.

A Denver vereségével kénytelen volt átengedni a nyugati konferencia második helyét a Portlandnek, amely a New Jersey elleni bravúrgyőzelembe belefáradó Washingtont győzte le. A Portland zsinórban hatodik győzelméhez a kiválóan célzó Roy (19/9, 22 pont) remek játéka mellett a csereként beálló Fernandez 13 pontja kellett.

Nyert a nyugati konferencia negyedik helyén álló Houston is, a Rockets a LA Clipperst győzte le a vártnál sokkal nehezebben. A harmadik harmadban a kaliforniaiak még a vezetést is átvették, de a hazaiak jól hajráztak, és a szokásos Jao Ming-Artest-Altson hármas 65 pontjával végül legyűrték a szívós Clipperst. A Rockets vesztett pontok tekintetében már második nyugaton.

NBA, eredmények, tabellák

Dec. 3. Atlanta-Memphis 105-95, Charlotte-Oklahoma City 103-97, Cleveland-New York 118-82, Orlando-Minnesota 100-89, Philadelphia-LA Lakers 102-114, Washington-Portland 92-98, Boston-Indiana 114-96, Milwaukee-Chicago 97-90, New Orleans-Phoenix 104-91, Houston-LA Clippers 103-96, Utah-Miami 89-93
Dec. 4. Minnesota-Phoenix 112-97, Denver-San Antonio 91-108

Keleti konferencia: 1. Boston, 2. Cleveland, 3. Orlando, 4. Detroit, 5. Atlanta, 6. New Jersey, 7. Miami, 8. Toronto

Nyugati konferencia: 1. LA Lakers, 2. Portland, 3. Denver, 4. Houston, 5. New Orleans, 6. Utah, 7. Dallas, 8. San Antonio