James és Gasol az NBA legjobbjai a héten

2009.02.10. 21:43 Módosítva: 2015.05.21. 01:50
A keleti konferenciában LeBron James, a nyugatiban Pau Gasol lett a hét játékosa. James Clevelandje elveszítette ugyan hazai veretlenségét, de a játékos óriási formában játszotta végig az elmúlt hetet, Gasol pedig hibátlan mérleghez, és így az NBA élére repítette a Los Angeles Lakerst.

„Elértünk arra a pontra, ahol már az a meglepetés, ha nem LeBron James a hét játékosa a keleti konferenciában – olvasható a Cleveland Cavaliers honlapján, miután az idény során már ötödször – pályafutása során összesen 18-szor - választották a hét legjobbjának a Cavs sztárját.

LeBron James

James a Toronto elleni meccsen bedobta 12 ezredik pontját, ezzel minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki elérte ezt a határt. A mögöttünk hagyott héten 33.7 volt a pontátlaga, amit 9 gólpasszal és 8 lepattanóval egészített ki, a New Yorkban lejátszott meccsen pedig 52 pontot dobott - igaz, a történelmi tripla-duplát utóbb érvénytelenítették.

Vége a Cleveland óriási sorozatának

Utolsóként a Cleveland Cavaliers veszítette el hazai veretlenségét, az ohiói csapat a 24. nekifutásra bukott el először. A Cavs a ligaelsővé előlépett Lakerstől szenvedett vereséget gyenge második félidei játékának köszönhetően. Érdekesség, hogy mindkét csapat sztárjai bűnrosszul játszottak, James 20/5-tel ért el 16 pontot, de Bryant is leragadt 19 pontnál. A Lakers győzelmét a Gasol-Odom kettős hozta, ketten 29 lepattanót szedtek, és 48 pontot dobtak.

A nyugati konferencia legjobbja a Los Angeles Lakers spanyol játékosa, Pau Gasol lett, aki 4-0-ás hetet tudhat maga mögött csapatával. Gasol kiváló százalékkal (67) 26 pontos átlagot hozott össze, és az egész liga harmadik legjobb lepattanózója lett 14-es átlaggal.

Paul Gasol

A cím megszerzésében komoly része lehet a Boston elleni rangadón mutatott óriási játékának, a spanyol világbajnok 24 pontot és 14 lepattanót tett a közösbe a 110-109-re megnyert meccsen, de a hét összes meccsén dupla-duplát ért el, de a másik rangadón is kiválóan játszott, amikor a Lakers véget vetett a Cleveland hazai veretlenségének.

A legjobbak címére jelölték még a Detroit vezérét, Richard Hamiltont, a Golden State vergődő csapatában is jól játszó Stephen Jacksont, a Houston kínai centerét, Jao Minget, a memphisi OJ Mayót, a rossz formában lévő New Jersey játékosát, Devin Harrist, és a utah-i Deron Williamst.