Ütés, könyöklés, füles és Lakers-győzelem

2009.05.07. 12:45 Módosítva: 2009.05.07. 12:46
Feszült hangulatú meccsen húzta be második meccsét a tavalyi döntő mindkét résztvevője az NBA rájátszásának második körében. A Lakers és a Boston vezérei nagyon odatették magukat az elbukott első meccsek után, Kobe Bryant 40 pontot vágott a Houstonnak, a címvédőnél pedig Rajon Rondo tripla-duplája kellett az Orlando elleni egyenlítéshez.

Furcsa meccsen egyenlített az első összecsapást nagyon elrontó LA Lakers a Houston ellen. A 40 pontig jutó Kobe Bryant vezetésével az első negyedet nagyon meghajtották a hazaiak, majd a másodikat sikerült ugyanakkora különbséggel elveszíteniük. A Houston szívósan küzdött, a feszült, rengeteg szabálytalansággal tarkított meccs végül ott dőlt el, hogy a faultgondokkal küzdő Jao Ming ellen Pau Gasol ezúttal nagyon élt, a spanyol 22 pontja mellett 14 lepattanót szedett.

LA Lakers-Houston 111-98

Pont: Bryant 40 ill. Artest 25
Lepattanó: Gasol 14 ill. Landry 10
Gólpassz: Walton 5 ill. Artest 5
A párharc állása 1-1

Az ideges hangulatú összecsapáson elsősorban a hazaiak nem bírtak magukkal, az összesen öt technikait hozó meccsen a Lakersből Derek Fisher egy durva könyöklés miatt állt ki, majd Kobe Bryant vágta orrba Ron Artestet, aki azonnal elégtételt akart venni a hazaiak sztárján, így őt is kiszórták. A legjobb dobóját pont a hajrára elveszítő Houston veresége ellenére úgy fogadhatja ellenfelét, hogy már nála van a pályaelőny.

A másik tavalyi döntős is kiverekedte a győzelmet 2. hazai meccsén, a Boston a Lakershez hasonlóan feszült meccsen verte az Orlandót. A Celticsben az elképesztően nagyot játszó Rajon Rondo tripla-duplája (15 pont, 10 lepattanó, 18 gólpassz) mellett a karriercsúcsot jelentő 31 pontig jutó Eddie House tett sokat a győzelemért, a címvédő magas emberei ezúttal inkább védekezésben jeleskedtek: Kendrick Perkins például párharcuk során először megverte az NBA egyik legjobb centerét, Dwight Howardot.

Boston-Orlando 112-94

Pont: House 31 ill. Lewis 17
Lepattanó: Rondo 11 ill. Howard 12
Gólpassza: Rondo 18 ill. Alston 5
A párharc állása 1-1

A bunyó ezúttal sem maradt el, a nagyot játszó House addig szövegelt ellenfeleinek, míg Rashard Lewis egy bevágott triplája után le nem kevert neki egyet, de végül csak lökdösődés lett a dologból. A Boston elbukott pályaelőnyének visszaszerzéséért utazik Floridába, ahol egy meccset mindenképpen nyernie kellene, mert a hírek szerint hamarosan visszatérhet Kevin Garnett, a centerrel óriási erősödhetne a Celtics.