Rátgéber lehozta a pályáról a női kosárválogatottat

2009.05.09. 14:12 Módosítva: 2009.05.09. 16:19
Húsz másodperccel a befejezés előtt levonult a pályáról a magyar női kosárlabda-válogatott Csehországban, barátságos meccsen.

Csehországban kezdte meg a felkészülést a júniusi, lettországi Európa-bajnokságra a női kosárlabda-válogatott és rögtön egy botrányosan végződött meccsel: a bama.hu beszámolója szerint Fegyverneky Zsófiáék levonultak a pályáról.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hétpontos cseh vezetésnél, húsz másodperccel a befejezés előtt parancsolta le csapatát Rátgéber László. A szövetségi kapitány a bírókra lett dühös és az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy technikait ítéltek ellene.

A meccset 59-52-re nyerték a csehek, de a következő két napban lesz még esély a javításra, ugyanis szombaton és vasárnap is összecsap a két válogatott.

A júniusi Eb-re a héten kezdett készülni a válogatott. A légiósok elfoglaltsága, illetve például érettségik miatt egyelőre nem teljes a keret.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is többen lemondták a válogatottságot, nem lesz a keret tagja Iványi Dalma sem. A kapitány és játékosok sem elégedettek a feltételekkel, amelyeket a szövetség nyújtani tud. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy nem kötnek biztosítást a kosarasokra, akik így válogatottbeli sérülés esetén juttatás nélkül maradnak a felépülés idejére.

Az Eb-n az egyik legkönnyebb csoportba került a magyar válogatott: a házigazda Lettországgal, Görögországgal, illetve Lengyelországgal sorsolták össze.