Egy meccsre az NBA-döntőtől a Lakers

2009.05.28. 13:08
A Los Angeles szoros meccsen legyőzte a Denvert. Jobb hajrájával nyert a Lamar Odom kiváló játékára építő Lakers, a Nuggetsben szokás szerint Carmelo Anthony volt a legeredményesebb. Szombaton Coloradóban találkozik a két csapat.

Az eddigi mérkőzésekhez hasonló, végig kiegyenlített, szoros meccsen verte az LA Lakers a Denvert a két csapat 5. meccsén, így a konferencia bajnoki címvédőjének már csak egy győzelem kell a nagydöntőbe jutáshoz. Az óriási csatát hozó meccsen (15-ször volt döntetlen, 9-szer váltottak vezetést) egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, a 3. végén döntetlenre álltak, a döntés az utolsó percekre maradt.

LA Lakers-Denver 103-94

Pont: Bryant 22 ill. Anthony 31
Lepattanó: Odom 14 ill. Nené 8
Gólpassz: Bryant 8 ill. Billups 5
Az állás 3-2 a Lakersnek
A mérkőzés statisztikái

A hazaiak jó védekeztek a Denver két legveszélyesebb dobóján, Carmelo Anthony ugyan megdobta szokásos 31 pontját, de 23/9-cel, a faultproblémákkal küzdő Chauncey Billups pedig leragadt 12 pontnál, és a passzok sem jöttek tőle a megszokott hatékonysággal. A Lakers vezére sem villogott, Kobe Bryant 22 pontja (és mindössze 13 dobási kísérlete) kevés, de a kaliforniaiaknál volt, aki átvegye a szerepét.

Pau Gasol szokásos dupla-duplájához (14 pont, 10 lepattanó) Lamar Odom tette hozzá a győzelemhez szükséges pluszt a palánk alatt, az erőcsatár 19 pontot és 14 lepattanót szerzett, és jól fogta az utóbbi meccseken játékba lendült Kenyon Martint is.

A meccs legszebb megmozdulása az ismét megbízhatóan teljesítő spanyol csatáré lett, a becsapdázott Gasol fantasztikus passzal találja meg a centert, Andrew Bynumot, aki faulttal együtt zsákol.