A Cavs-edző kinevette zsákoló irányítóját

2010.05.04. 12:45 Módosítva: 2010.05.04. 14:44
Az NBA rájátszásának második körében a Boston Clevelandben ütötte ki a Cavalierst, így 1-1-re állnak a csapatok. Az 1. meccs utáni sajtótájékoztatón a clevelandi edző nevetőgörcsöt kapott, amikor 185 centis irányítójáról kérdezték.

Már a második körnél tart az NBA rájátszása, keleten két bajnokesélyes a Boston Celtics és a Clevaland Cavaliers játssza az elődöntőt. Az első meccsét hazai pályán az alapszakasz győztese hozta, a Cavs 101-93-ra győzött úgy, hogy LeBron Jamest könyöksérülés hátráltatta.

A második clevelandi meccset már nyerte a Boston, végig vezetve, kiváló csapatjátékkal használta ki, hogy James gyenge napot fogott ki. A mérkőzés több érdekes jelenetet is hozott, Varejao több bostonival is összekapott, a Celtics kispad majdnem a játékvezetőnek ment egy James-kosár után, de a párharc eddigi megmozdulása egyértelműen Mo Williamsé volt, még az első meccsen.

A 185 cm magas irányító borzasztó rosszul játszott, kilenc kísérletéből csak egy volt sikeres, az viszont egy zsákolás volt, ráadásul emberrel együtt húzta be a labdát a bostoni gyűrűbe. A meccs utáni sajtókonferencián az edző, Mike Brown egyszerűen kinevette a zsákolást, szavakat sem talált rá.

Az elődöntő 1-1-re áll, a másik párharc (Orlando-Atlanta) kedd éjszaka kezdődik. Nyugaton a címvédő LA Lakers 104-99-re nyerte a Utah Jazz elleni első meccsét, a másik ágon a Phoenix 111-102-re legyőzte a San Antoniót, és 1-0-ra vezet.