Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Hosszabbításban kapott ki a női kosaras válogatott

2010.07.17. 13:52

Az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott szoros csatában, hosszabbítás után kikapott a szlovák csapattól a szombathelyi négyes torna szombati zárónapján.

Eredmény:
Magyarország-Szlovákia 62-65 (16-15, 18-16, 14-14, 8-11, 6-9) - hosszabbítás után
A legjobb magyar dobók: Fűrész 17, Krivacsevics 12, Fegyverneky 10

Az erősen megfiatalított magyar válogatott - amely a vasi torna csütörtöki nyitómeccsén leiskolázta a románokat, majd hat ponttal kikapott a világbajnok ausztrál együttestől - szlovák ellenfeléhez hasonlóan álmosan kezdte a szokatlanul korai találkozót, s a nyitónegyed első felében alig esett kosár. Később belejöttek a csapatok, egypontos magyar előnnyel zárult a szakasz. A folytatásban is szoros maradt a meccs, Székely Norbert együttese végig vezetett, a félidőben három ponttal.
A fordulás után jól kezdett a magyar csapat, a harmadik periódus felére kilenc pontos előnyhöz jutott, ezután nem tudott mit kezdeni a szlovákok kemény védekezésével.
A negyedik szakaszban nagyon pontatlanok voltak a felek, rengeteg rossz dobás volt, a hazaiak a büntetővonalról is kevés pontot szereztek, így a szlovákok hosszabbításra mentették a meccset. A ráadásban pedig egyértelműen a vendégek voltak a jobbak.
Székely Norbert szövetségi kapitány: "Ennél keményebben kellett volna játszanunk, hogy nyerhessünk. Mindkét csapat pontatlanul játszott, nálunk kijöttek azok a hibák ezen a meccsen, amikre számítottunk. A zóna ellen nem voltunk még elég jók, de ezzel nincs is baj, hiszen még ezt nem tudtuk gyakorolni."

A háromnapos torna zárómérkőzésén az ausztrálok több mint 100 pontos különbséggel, 126-23-ra nyertek a románok ellen.
Végeredmény: 1. Ausztrália 3 győzelem, 2. Szlovákia 2, 3. MAGYARORSZÁG 1, 4. Románia 0  • Bérelnék
  • Hírek