Az áruló került a Cleveland naptárára

2010.10.15. 09:22
A nyáron a Miami Heathez igazolt LeBron James képe került a Cavaliers 2011-es szurkolói naptárára. A grafikai tervek még akkor kerültek nyomdába, amikor az NBA-sztár a városban játszott.

LeBron James a Cavaliers emblematikus figurája volt, a szurkolók imádták, hét szezonban a vállán vitte a Clevelandet. A Cav’s színeiben volt az év újonca és pontkirály is az NBA-ben, az alapszakasz legértékesebb játékosának is választották.

Nyáron a Miami Heathez igazolt, a városban - egy korábbi nyilatkozata miatt - árulónak tekintik. “Egy célom van, hogy megnyerjem a Cleveland-del az NBA-t. Addig nem állok le, míg nem sikerül” - biztosította hűségéről klubját. A Cavaliers-szurkolóktól a  “Lyin’ King” (hazug király) gúnynevet kapta, a LeBron-gyűlölők ilyen feliratú relikviákat is vásárolhatnak.

Az óriási bakit elkövető nyomda, a Perfect Timing az ellenséges hangulat ellenére sem vonta vissza a naptárat, sőt, üzleti hasznot remélnek tőle. Clevelandben gyér az érdeklődés a James képével díszített termék iránt, hiába áraztak le 30 dollárról 15-re. A Perfect Timing reméli, hogy az Egyesült Államok más területein Jamest még mindig nemzeti idolnak, és nem árulónak tartják. A kosárlabdázónak nagyon erős marketingértéke van, így számíthatnak rá, hogy a gyűjtők felvásárolják a naptárakat.

A cég a naptár javított változatát is piacra dobta, ennek címlapján már Mo Williams szerepel.

A Miami Heatnél nem aggódnak az eladások miatt, James relikviái néhány hónap alatt hatalmas bevételt hoztak. A kosaras hatos számú mezét hihetetlen mennyiségben vásárolják Miamiban. A tavalyi eladási adatokhoz képest ezer százalékkal ugrott meg a Miami forgalma.