Iványi Dalma mentheti meg a Pécset

2011.06.01. 16:19 Módosítva: 2011.06.01. 16:19
Az utolsó lehetőséget igyekszik megragadni a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatát működtető Pécsi Kosárlabda Kft.-ben ötvenszázalékos tulajdonos SMM 2007 Kft.

A cég tulajdonosi köre megegyezett Iványi Dalmával, háttérbe vonult, így gyakorlatilag az utolsó és legnagyobb akadály is elhárult a megegyezés elől. A város már nem hivatkozhat arra, hogy nincs meg a bizalom tulajdonos irányába – a pécsi női kosárlabda ikonjában, a csapat mellett mindig kitartó irányítóban illik és kell is bízni, írta bama.hu.

Ha meg is tud egyezni a város és Iványi, és kialakul a játékos által javasolt tulajdonosi szerkezet a csapatot működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft.-ben, a tartozások akkor is maradnak. Első körben azokat a tízmilliókat kellene rendezni, amelyek akadályozzák az igazolásokat, és az Euroligában, a hazai bajnokságban való indulást. Ha ez sikerül, kérdés, honnan lesz pénz a következő szezonra? A csapat szurkolói euroligás szereplést szeretnének látni, ahogy a város múlt hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, ez mintegy 150-160 millió forintba kerülne.

A lap információi szerint kedden késő délután találkozott egymással dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Iványi Dalma, a Pécs 2010 csapatkapitánya, a megbeszélésről egyik sem nyilatkozott.

Kérdés az is, kikkel indulhatna a csapat az Euroligában. A meghatározó magyar játékosok már távoztak. Elment Fegyverneky Zsófia, Nagy-Bujdosó Nóra, Krnjics Sara, és nem tér vissza Vajda Anna sem. Ez eEgy komplett kezdőötös lehetne Iványi Dalmával, akiről nem tudni, hogy a következő szezonban folytatja-e pályafutását.

Az szinte biztos, hogy a jelenleg otthon tartózkodó légiósok, Quigley, Griffin, Palusna nem fognak visszatérni. Marad tehát néhány magyar fiatal (Raksányi Krisztina, Sarok Nikolett, Horváth Lilla). Velük felesleges lenne nekivágni az Euroligának, a várható eredmények méltatlanok lennének a pécsi tradíciókhoz.