A Szolnoki Olajé és Debrecené a Final Four

2012.03.27. 00:00

A Szolnoki Olaj KK nyerte meg az Eurochallenge-kupa Final Four rendezési jogát. A négyes döntőt a debreceni Főnix Csarnokban rendezik április 27-29-án.

A FIBA Europe vezetősége hétfő este ítélte oda a szolnoki csapatnak és Debrecennek a döntőt. A Magyar Kosárlabda Szövetség honlapján hatalmas spordiplomáciai sikernek értékeli az eredményt.

A FIBA honlapján röviden bemutatja a torna helyszínét a debreceni Főnix Csarnokot, és megemlíti, röviddel a Final Four után úszó-Európa-bajnokságot is rendez a város. A szolnoki Tiszaligeti Csarnok nem felelt meg az előírásoknak, nem fér be elég néző. Debrecenben ilyen gond nincs, 8500 fős a csarnok.

"Ez lesz a második alkalom, hogy Magyarország európai klubtorna döntőjének lesz a házigazdája, 1986-ban Budapest volt először" - mondta a FIBA Europe elnöke, Olaffur Rafnsson.

"Biztos vagyok benne, hogy az Eurochallenge Final Four a magyar kosárlabda folyamatos fejlődésének egyik záloga lesz, és az eseményre érkezők rendkívül élvezik majd a tornát" - tette hozzá Rafnsson.

A szervezet főtitkára, Nar Zanolin azt is elmondta, hogy soha ilyen nagy érdeklődés nem volt még a rendezési jogért, az Olaj sikere ezért is különösen értékes. "A magyar szervezők elkötelezettsége és lelkesedése a jó debreceni infrastruktúrával ötvöződik, ezért is volt ideális választás" -modta Zanolin.

Az Olaj a tornán a török Besiktas Milangazzal kezd, a másik ágon a francia Chalon és az orosz Ljuberci játszik a döntőbe jutásért.