NBA: a Lakers 2-0-ra vezet a negyeddöntőben

2012.05.02. 09:41

Nyugaton a Los Angeles Lakers másodszor is legyőzte a Denver Nuggets csapatát, míg keleten két vendégsiker született az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoport negyeddöntőinek keddi játéknapján.

Az eddigi két mérkőzésen végig vezető Lakers hőse a 38 pontot szóró Kobe Bryant és a 27 ponttal záró Andrew Bynum volt. A kaliforniaiak 19 pontos előnye a hajrában 4-re olvadt, de az arizonai csapat végül elszenvedte sorozatban kilencedik rájátszásos vereségét idegenben.

Az alapszakaszgyőztes Chicagót igencsak megviseli legjobbjának, Derrick Rose-nak a kidőlése, aki súlyos térdsérülést szenvedett a Philadelphia elleni párharc első meccsén. A közönség álló ovációval fogadta a nézőtérre felbicegő sztárt, aki az alapszakaszban egyéb problémák miatt 27 találkozót hagyott ki, ezeken a Bulls 18/9-es mérleget ért el. A Sixers nem kegyelmezett a meggyengült bajnokjelöltnek, és a 36-14-re megnyert harmadik negyednek, illetve Jrue Holiday 26 pontjának köszönhetően 1-1-re kiegyenlített.

A Boston főként Paul Pierce 36 pontos és 14 lepattanós remeklése révén győzött Atlantában, a Celtics vezére három perccel az összecsapás vége előtt - tíz rossz kísérlet után - szerezte meg első tripláját a párharcban.

Eredmények:

Főcsoport negyeddöntők, 2. mérkőzések:

Kelet:
Atlanta Hawks-Boston Celtics 80-87

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1
Chicago Bulls-Philadelphia 76ers 92-109

Az állás: 1-1

Nyugat:
Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 104-100

Az állás: 2-0 a Lakers javára.