LeBron James a drogpiacra is betört

2012.10.02. 11:48
20121001 dn 0mb6kg7l
Fotó: Philadelphia PD

Az olimpiai bajnok és NBA-sztár kosárlabdázó, LeBron James nevével ellátott heroint árulnak Philadelphia utcáin, adta hírül a Philadelphia Daily News.

A helyi nyomozók múlt csütörtökön csaptak le egy dealerre, akinél 140 adagnyi előrecsomagolt adagot találtak. A zacskók mindegyikére LeBron James nevét nyomták, mellette pedig a zsákoló sztárt ábrázoló grafika látható.

„Azt hiszem, LeBron James nem lenne túl boldog, ha tudná, hogy az utcákon az ő nevével szórják a heroint" - nyilatkozta a lapnak a nyomozást vezető Michael Chitwood. A terjesztőt egy beépített ügynök csalta csapdába, 750 dollárt fizetett 140 zacskó LeBronért, eztután csaptak le a dealerre.

Nem James az első, akinek a nevével a drogpiacon próbáltak tarolni, korábban már a szintén NBA-s Jeremy Linről és az olimpiai bajnok Usain Boltról is neveztek el marihuánát.

LeBron James a londoni olimpián aranyérmet szerzett az amerikai kosárválogatottal, ráadásul kitalálta a megállíthatatlan cselt, májusban pedig a Miami Heat játékosaként megszerezte első bajnoki gyűrűjét.