Miller zokniban dobott 3-ast NBA-döntőn

2013.06.19. 19:53

Nem Mike Miller volt a Miami Heat húzóembere a San Antonio Spurs elleni NBA-döntő 6. mérkőzésén, de ő szerezte a szerda hajnali meccs egyik legemlékezetesebb kosarát.

Az utolsó negyed elején még 77-70-re vezetett az addig remek teljesítményt nyújtó Spurs, amikor Miller a saját palánkjánál elhagyta a cipőjét. Nem vesződött azzal, hogy felvegye, elvégre ők támadtak, úgyhogy kidobta a pálya szélére, és szaladt előre. Zokniban téblábolt a Spurs térfelén, amikor LeBron Jamestől kapta a labdát, fél cipőben is beleállt a dobásba, és tökéletes hárompontost szerzett, ezzel felzárkóztatta csapatát.

Mike Miller's 3-pointer with one shoe!

A harminchárom éves kosaras botladozva igyekezett volna hátra védekezni, de a Spurs időt kért, úgyhogy végre volt ideje visszavennie a cipőjét. A Heat Miller hármasa után kezdett nagy sorozatba, fordítottak, aztán a mérkőzést Ray Allen utolsó másodpercekben szerzett triplájával egyenlítették ki. Végül hosszabbításban 103-100-ra nyerték az emlékezetes döntőt.

Miller cipője a pályán
Miller cipője a pályán

A Spursnek megvoltak a lehetőségei, hogy eldöntse a párharcot, és bajnok legyen, de nem jött össze a győzelem, így viszont a mindent eldöntő hetedik mérkőzést péntek hajnalban rendezik majd Miamiban.