Életre szóló ingyenkajával, valóságshow-val csábítják a Los Angeles Lakers centerét

2013.07.06. 09:10
Dwight Howard, a Los Angeles Lakers centere egyértelműen a legkeresettebb célpont NBA idei játékospiacán, miután Chris Paul bejelentette, hogy hosszabbít jelenlegi csapatával, a Los Angeles Clippersszel. Július 10-ig kiderül, hogy a kalács, a gyorskaja, a tévéshow-k, vagy a 30 millió dollár közül mit választ.

A Lakers kezdte meg a licitálást Howard aláírásáért, arénájuk, a Staples Center falán és Los Angeles több pontján is óriásplakáttal kampányoltak a 211 centis kosaras maradása mellett június végén.

A Lakers mellett négy csapat, a Houston Rockets, a Dallas Mavericks, az Atlanta Hawks és a Golden State Warriors jelentkezett be még a 27 éves játékosért, ekkor kezdődött el az ígérgetés.

A Warriors és a Hawks csendes megfigyelőként tárgyalt Howarddal, a Mavericks mellett viszont beszállt egy gyorsétteremlánc, náluk Howard élete végéig ingyen ehetne.

Erre kontrázott rá a másik texasi város, Houston, ahol előbb egy cég kínált korlátlan ingyenkalácsot (kolache), majd egy vállalkozó, aki több helyi gyorséttermet vezet, ajánlott fel örökre szóló ingyen kiszolgálást a centernek minden éttermében.

A Rockets vezetősége nem a felkínált étellekel, hanem korábbi Rockets-legendákkal érkezett Los Angelesbe, hogy a játékossal tárgyaljon. A tulajdonos Leslie Alexander, az igazgató Daryl Morey és az edző Kevin McHale mellett ugyanis a Dream Team tagja, Clyde Drexler, valamint Hakeem Olajuwon is velük tartott.

Utolsóként a Lakers tárgyalt a 2007-2013 között sorban hétszer All-Star Howarddal, ők a csapat két jelenlegi sztárját, Kobe Bryantet és Steve Nasht is bevetették, de Magic Johnson és a legendás edző, Phil Jackson is üzent twitteren Howardnak, hogy maradjon a Lakersnél. A keddi tárgyaláson felajánlották továbbá, hogy a játékos saját műsort kaphat az egyik helyi tévécsatornán, ha náluk marad, amire válaszul még kedden a Rockets is bejelentette, hogy náluk, Houstonban is lehet saját show-ja, ha őket választja.

Az összes ígéret mellett azonban a Lakers kezében lehet a legnagyobb adu, ugyanis az NBA szabályok értelmében ők ötéves, 118 millió dolláros szerződést kínálhatnak Howardnak, míg minden más csapat csak maximum 87,6 milliót ajánlhat négy évre. A 2004-es drafton elsőként kiválasztott játékos idén lejárt szerződésével 85,2 milliót keresett öt év alatt az Orlando Magic és a Los Angeles Lakers csapataiban, utóbbiban mindössze egy szezont játszott.

Howard a keddi, utolsó tárgyalás után elhagyta Kaliforniát, hogy nyugodtan átgondolhassa a csapatok ajánlatait, döntését pedig még július 10-e előtt meghozza majd, ekkortól lehet majd szabadon igazolni az NBA-játékosokat.