Beteljesedett a Lakers rémálma

2013.04.29. 11:16
A Los Angeles Lakers a rájátszás negyedik mérkőzésén sem tudott újat mutatni, a San Antonio Spurs negyedjére is simán verte, és jutott a legjobb nyolc közé. A Miami Heat is 4-0-val lépett tovább, a Boston szépített a New York Knicks ellen, a Golden State Warriors egy győzelemre van a következő körtől.

„Olyan keményen harcoltak, ahogy csak tudtak, és ennél többet nem kérhet egy edző" – mondta Mike D' Antoni az alapszakaszban is szenvedő Lakers mestere a 103-82-es vereség után. Az biztos, nem sok esélye volt erősen megfogyatkozott csapatának. Az alapszakasz végén Kobe Bryant Achilles-sérülése miatt kidőlt, majd rajta kívül Lakers több játékosa is padra kényszerült, a rájátszásban nem igazán villogó Steve Nash is sérült volt, de Metta World Peace és Jodie Meeks sem játszhatott.

A Spurs már 15 másodperc után vezetett Duncan hárompontosával, és ezután az előnyt egy pillanatra sem veszítette el, a 26-20-ra megnyert első negyed után, a másodikban még nagyobb lett a különbség, azt 26-14-re húzta be a San Antonio, így az iramból is visszavehetett a második félidőre. A Spursből Parker volt a legeredményesebb, 23 pontot dobott, más nem jutott el húszig sem, de a kispadról beszálló játékosok között eloszlottak a pontok. A Lakersnél Paul Gasol volt a legjobb a 16 pontjával, Dwight Howard csak hetet szerzett. A center ismét nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, ráadásul a harmadik negyed elején könyöklés miatt kiállították. „Olyan volt mint egy rémálom, az egész szezonunk, mint egy rossz álom, amiből nem tudunk felébredni. A kezdetektől fogva úgy tűnt, hogy semmi sem sikerülhet, jöttek a sérülések és minden egyéb. Most lehetőséget kaptunk, hogy pihenjünk és felépüljenek a sérültek, és gondolkodhatunk arról, mit kéne jobban csinálnunk" – nyilatkozta Howard.

A Miami Heat címvédőhöz méltóan teljesítette a rájátszás első szakaszát, 4-0-ra lelépte a Milwaukee Bucksot, párharcuk utolsó meccsén nem is szórtak sok pontot, LeBron Jamesék 88-77-re győztek. A Heat a Spurst másolva az első kosártól vezetett, csak a negyedik negyedben közelített veszélyesen a Bucks, de 69-67 után egy 19-5-ös sorozattal a Miami megmutatta a két csapat között különbséget. James 30 ponttal, 8 lepattanóval és 7 assziszttal zárta a mérkőzést, a Bucksból Monta Ellis tartotta a lépést, 21 pontot dobott, Brandon Jennings csak a meccs felén volt a pályán, ezalatt csak három pontot hozott össze, az ő gyenge teljesíményét a csere Dunleavy próbálta ellensúlyozni, de az ő 17 pontja is kevés volt a szépítéshez.

Az alapszakasz végén Stephen Curry hárompontos rekorddal zárt, és a Golden State Warriors játékosa azóta is őrzi formáját és csapata vezére. A Denver Nuggets ellen 31 pontot szórt, ebből 22-t a harmadik negyedben hozott össze úgy, hogy könyöksérülése miatt még az is kétséges volt, hogy egyáltalán vállalja a játékos. De nemcsak Curry dobott jó formában, rajta kívül öten jutottak tíz pont fölé csapatában. Ez a kiegyensúlyozott teljesítmény kellett ahhoz, hogy 115-101-re lelépjék a Nuggetset.

A Knicks 3-0-val érkezett Bostonba, így a Celticsnek élet-halál harcot jelentett a negyedik mérkőzés, ha kikap vége a szezonjának. Ezt egy hektikus mérkőzésen sikerült elkerülnie, az első negyedet 22-17-re hozta, majd a másodikban teljesen megbénította a New Yorkot. Míg Paul Piercék 32 pontot dobtak, addig a Knicks csak 18-cal tudott válaszolni. A harmadik negyedben teljesen megfordultak a szerepek, 16 pont hátrány dolgoztak le Carmelo Anthonyék, majd a negyedik negyedben döntetlenre hozták az állást. A hosszabbításból a Boston jött ki jobban, Terry 18 pontjából 9-et ekkor szerzett, és 97-90-re győzött csapatával. Bár Anthony 36 pontjával megint a Knicks legjobbja lett, nem ment igazán neki a dobás, harminc százalék alatt maradt. A Bostonban Pierce 29 pontot szórt, de mellette ott volt Green is, aki 26-ig jutott.

Főcsoport negyeddöntők, 4. mérkőzések:

Kelet:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 77-88
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0 a Miami javára.

Boston Celtics-New York Knicks 97-90, hosszabbítás után
A párharc állása: 3-1 a New York javára.

Nyugat:
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 82-103
A párharc végeredménye: 4-0 a San Antonio javára.

Golden State Warriors-Denver Nuggets 115-101
A párharc állása: 3-1 a Golden State javára