Natasa látta a lábát, tudta, nagy a baj

2013.09.11. 10:09

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz szombat délután frontálisan ütközött a 85-ös főúton a sávjába áttérő személyautóval Kapuvár és Vitnyéd között, majd az árokba borult. A balesetben életét vesztette Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató, az egyik játékos, Natasa Kovacsevics sérült lábát pedig térden alul amputálni kellett.

Kovacsevics karrierje véget ért, de családtagok, játékostársak, klubvezetők, ismeretlenek is buzdítják. „Köszönöm mindenkinek a támogatást. Ne aggódjatok, ami történt, megtörtént. Az élet megy tovább. Minden ember támogatása nagyon sokat jelent most nekem” – idézi a Blikk a 19 éves játékost.

Kovacsevics az elmúlt évadban még Szerbiában, a Vozdovacban és a Crvena zvezdában játszott, a korosztályos válogatott erőssége volt a nyári U19-es világ- és az U20-as Európa-bajnokságon. Néhány hete igazolt a győriekhez, két előkészületi meccsen lépett pályára, az MTK-nak 16, a Sopronnak 18 pontot dobott, ő volt a győriek legeredményesebbje.

Csapattársa, a szintén szerb Milica Ivanovics a szerb Blicnek nyilatkozott. „Rettenetes volt, maga a pokol! Nem tudtuk, mivel ütköztünk. Fogtuk egymás kezét, így próbáltuk meg a másikat  kihúzni a felborult buszból. Natasa látta a lábát, és tudta, súlyos a sérülése. Nem sírt, nem esett pánikba. Ő igazi hős! Jól van, tartja magát, de most még azt hiszi, az egész csupán rossz álom."

Kovacsevicsen kívül hárman szenvedtek csigolya- vagy gerincsérülést, több hónapos kihagyás vár rájuk, egyikük, Kovács Krisztina bejelentette, hogy visszavonul.

A magyar bajnokságban és az Euroligában indul a Győr, a Közép-európai Ligában viszont nem - hangzott el az egyesület és a kosárlabda-szövetség vezetőinek győri megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón. Fűzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a Közép-európai Ligától, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

Szabadlábon védekezhet

Szabadlábra helyezte a bíróság a halálos busztragédia okozóját, a 69 éves K. Mihályt. A kórházban hallgatták ki a sofőrt, akit tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítanak. Ügyvédje szerint K. Mihály zokogott a kihallgatáson. „Akárcsak szombaton a rendőrök előtt, védencem ismét beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy lesodródott az útpadkára, majd túlságosan visszarántotta a kormányt, ezért ütközött a busszal. Nagyon sajnálja a történteket, az elhunytak családját és a sérülteket. Tisztában van mindennel, amit okozott."
Az ügyészség lakhelyelhagyási tilalmat kért szökés és elrejtőzés veszélye miatt, a vétkes erre úgy reagált, a lelkiismeretétől úgysem tud elszökni. K. Mihályra már nem vigyáznak rendőrök, családtagjai látogathatják. A balesetben medencecsonttörést szenvedő férfinak legalább hat hétig feküdnie kell, Tekintettel a számos szemtanúra, vallomásra, idén biztosan nem lesz ítélet az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport