Kidd: Én edzem ezt a kurva csapatot

2013.12.10. 12:28

Az amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Brooklyn Netsnél a nyáron Jason Kiddet nevezték ki vezetőedzőnek. Kidd tavaly még kosarazott, onnan ült le a kispadra, de egyelőre csak a balhéival tűnik ki, nem az eredményeivel.

Pár napja a nagy rivális New York Knicks harminc ponttal verte őket, a szezonban eddig hatszor tudtak nyerni, tizennégyszer kikaptak.

kólás balhéja miatt ötvenezer dollárra büntetett edzőnek a stábon belül is gondjai vannak. Az NBA.com úgy tudja, hogy komoly feszültség van a segédedző és Kidd között, ez fajult el az utóbbi időben. A rutinos Lawrence Frank már azt is sérelmezte, hogy nem ő irányította a csapatot, amikor Kidd ittas vezetés miatti eltiltását töltötte, és többször is összevesztek. 

Aztán a vezetőedző nemrég az egész stáb előtt orditozni kezdett Frankkel. „Ülj le, a kurva életbe. Én edzem ezt a kibaszott csapatot. Ha a kispadon vagy, kurvára ne mozogj!". Ezután a segédedző több mérkőzésen át némán ült a pálya szélén.

Aztán a Nets egy hete bejelentette, hogy Frank más munkakört kap, elemzéseket kell majd írnia, a kispadra már nem ül le, az edzéseken sem vehet részt. A szakember egyébként az egyik legjobban fizetett segédedző az NBA-ben, most évi egymillióért fog beszámolókat, elemzéseket írni.

Kidd és a mellette mutogató Frank itt még együtt
Kidd és a mellette mutogató Frank itt még együtt

A játékosok állítólag Kidd mellett állnak, jobban tisztelik, tavaly még csapattársuk volt, Frank viszont sokkal több edzői tapasztalattal rendelkezik, volt már a Nets és Pistons vezetőedzője (négy évig Kiddet is edzette) is korábban. Segédedzőként már a szezon elején is többször elmondta véleményét az edzéseken, leginkább a védekezéssel kapcsolatban, de nem tudtak egyetérteni Kiddel. 

A Netsnél komoly gondok vannak hátul, hárompontosok ellen pocsékul védekeznek, a játékosok szerint Kidd ötletei alapján új dolgokkal próbálkoznak, amióta Lawrence új munkakörbe került. Hiába van sok sérült, ha Brooklyn nem javul, hamarosan Kidd állása is veszélyben lehet, hiába tisztelik a klubnál, pocsékul állnak a bajnokságban, csak a Magic, a Knicks és a Bucks áll rosszabbul a keleti főcsoportban.