LeBron kezére játszik az egész NBA

2014.05.05. 18:09

A 2014-es NBA-rájátszás első körében nyolc párharcból öt is csak a hetedik meccsen dőlt el, ezért hiába jutott már tovább április 28-án a Miami Heat a Charlotte Bobcats ellen, nyugton kellett várniuk az ellenfelüket, amíg el nem dőlt a Brooklyn Nets-Toronto Raptors párharc.

Szombat és vasárnap este végül minden páros lezárult, így indulhat a playoff második fordulója a maradék nyolc csapattal. A Heat a második legkönnyebb ellenfelet kapta, aki jöhetett számukra, ám a Brooklyn Nets csak a sorsolás alapján tűnik könnyűnek.

A kiöregedő gárda Jason Kidd vezetésével mind a négy meccset megnyerte a Heat ellen az alapszakaszban, mert elég kemények tudtak lenni LeBron Jamesék ellen. Azzal a 4-0-val most simán továbbjutnának, csak hogy most rövid időn belül kell hozni a jó formát a Miamival szemben, ami sokkal nehezebb vállalkozás lesz. Ha sikerül Netsnek megismételni az alapszakasz eredményeit, az nagyban a nyáron megszerzett Paul Pierce és Kevin Garnett játékán fog múlni.

A Pacers pocsékul kezdte a rájátszást, az Atlanta vezetett ellenük 3-2-re is, de végül Paul George magára talált és felrázta az Indianát. Ahhoz azonban, hogy a Chicagót búcsúztató Washington ellen ne legyen bajban, Roy Hibbertnek is formába kell lendülnie, mert két nullapontos meccset már nem viselnek el tőle büntetlenül, főleg nem a lendületben levő Wizards ellen.

A San Antonio nagyon megizzadt a Dallas ellen, és a Portland sem lesz könnyebb ellenfél, ráadásul nagyon hasonló a felépítésük a Spurséhez. Mindkét csapat jól támad, de nagy hangsúlyt fektet a védekezésre is, mégis inkább az előbbi dönthet majd inkább, azon belül is főleg a hárompontosok. Damian Lillard mellett LaMarcus Aldridge is hatalmasat játszott a Blazersben a Rockets ellen, de most újra hasonló játék kell tőlük, ha le akarják nyomni a tavalyi döntőst.

A Los Angeles Clippersnél hatalmas botrány robbant ki a klubtulaj rasszista kijelentései miatt, ez kicsit meg is zavarta őket, de végül bejutottak a főcsoport-elődöntőbe. A Thunder elsősorban Kevin Durant és Russell Westbrook pontjain halad előre, míg a Clippers igazi csapatként szórja a pontokat, ráadásul az idei legjobb hatodik ember is náluk van, Jamal Crawford, így rengeteg pont várható a párharc összecsapásain.

A főcsoport-elődöntők magyar idő szerint kedd hajnali 1-kor kezdődnek a Washington Wizards-Indiana Pacers meccsel.

A 2014-es NBA-rájátszás

Az első kör végeredményei:

Kelet

Indiana Pacers-Atlanta Hawks 4-3

Chicago Bulls-Washington Wizards 1-4

Miami Heat-Charlotte Bobcats 4-0

Toronto Raptors-Brooklyn Nets 3-4

Nyugat

San Antonio Spurs-Dallas Mavericks 4-3

Houston Rockets-Portland Trail Blazers 2-4

Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 4-3

Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 4-3

A továbbjutók vastaggal kiemelve.

A főcsoport-elődöntők párosításai:

Kelet: Indiana Pacers-Washington Wizards, Miami Heat-Brooklyn Nets

Nyugat: San Antonio Spurs-Portland Trail Blazers, Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.