Hogy adta ezt a passzt Parker?

2014.05.07. 09:55
A Spurs és a Heat is simán nyert az NBA-rájátszásban.

A San Antonio Spurs-kosaras Tony Parker a Portland Trail Blazers is ott folytatta, ahol a rájátszás előző körében abbahagyta, az ő vezetésével nyerték meg konferencia-elődöntő első mérkőzését.

A Dallas Maverickset nagy nehezen nyomták le Parkerék, ehhez képest a portlandiak ellen viszonylag simán hozták a szerda hajnali találkozót, a második negyed közepén már húsz ponttal mentek hazai pályán. Innen már nem is adták ki a kezükből a mérkőzést, a vége 116-92-es Spurs-győzelem lett, Parker 33 ponttal és 9 assziszttal zárt, csapata legjobbjaként. A második negyedben adott asszisztja egészen zseniális volt, két védőt is megszívatott, ahogy a levegőben hátra dobta a labdát. 

„A Dallas elleni hetedik mérkőzés jót tett az önbizalmunknak, akkor játszottunk a legjobban. Ma éjjel ugyanez történt, ráadásul ez volt az egyik legjobb meccsünk, ami a védőmunkánkat illeti, hiszen a Portlandnek sok a jó dobója" - értékelt a 31 éves Parker.

A másik oldalon LaMarcus Aldridge is odatette magát, ám a 32 pont és 14 lepattanó sem volt elég, hogy csapatát versenyben tartsa. A Portland kosarasa negyedjére dobott harminc fölött a rájátszásban, ez volt az ötödik dupla-duplája, az előző körben, a Houston Rockets ellen megnyert párharcban háromszor is csapata legeredményesebb játékosa volt. 

Hasonlóan simán nyert a címvédő Miami Heat a Brooklyn Nets elleni első mérkőzésen, LeBron Jamesék 107-86-os győzelemmel kerültek előnybe. A Heat eddig az összes meccsét nyerte a rájátszásban, a Charlotte Bobcatset sima 4-0-val intézték el az előző körben. A Miaminál több jó teljesítmény volt szerda hajnalban, James 22 pontot szerzett, Bosh 15 pontja mellett 11 lepattanót is összeszedett, Ray Allen 19 ponttal zárt. 

„Örülök, hogy nyolc nap szünet után így tudtunk játszani, sok munkánk van benne. Nem volt mérkőzésünk nyolc napig, de az edzőnk keményen megdolgoztatott minket" - nyilatkozta LeBron a győzelem után. 

Eredmények:

Főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzések:

Kelet:

Miami Heat-Brooklyn Nets 107-86

Nyugat:

San Antonio Spurs-Portland Trail Blazers 116-92