Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelés a pécsi női kosárcsapat két volt vezetője ellen

2014.12.02. 14:20

Vádat emelt a a pécsi női kosárlabdacsapatot működtető cég két volt vezetője ellen Baranya Megyei Főügyészség, mert álláspontja szerint tevékenységükkel 80 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek - tájékoztatta a főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint 2007 decemberében a Pécsi Női Kosárlabda Kft. akkori ügyvezetője a cég nevében marketingtevékenységre szóló megbízási keretszerződést kötött a kft. működtetésében, gazdasági döntéseinek meghozatalában szerepet vállaló társa cégével.

A cél az volt, hogy a Kft. bevételei, valamint a vele szerződött játékosok után fizetendő adót, járulékot jogosulatlanul csökkentsék.

A másodrendű vádlott cége 400 millió forintot kapott a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-tól, de a szerződésben vállalt munkát nem végezte el, és minderről valótlan tartalmú számlákat állított ki.

Az ügyészség úgy találta, hogy a vádlottak az adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő adócsalást követtek el. (MTI)