Agyonverték a Knickset és a Celticset az NBA-ben

2015.03.04. 09:05

LeBron James huszonhét pontot vállalt a a Boston Celtics 110-79-es kiütéséből szerda hajnalban az NBA-ben, ezzel feljött a kosárlabda-bajnokság örökranglistáján a huszonegyedik helyre, korábbi heates csapattársát, Ray Allent előzte meg pontokban. 

A következő a listán a Knicks-legenda Patrick Ewing lehet, ehhez háromszáz pont kell a most 24 508-nál tartó Cleveland-sztárnak.

James nagyon belehúzott az utóbbi időben, legutóbbi három meccsén 106 pontot dobott, és most büntetőkből is ment neki, nem úgy, mint a Houston elleni vereség során, amikor tizenegyből csak hármat értékesített. 

LeBron egyelőre nem akart arról beszélni, hol is végezhetnek az alapszakasz végére, azt mondta, csak jussanak be a rájátszásba, onnantól kezdve bárki jöhet, magabiztosak lesznek. 

Volt egy másik nagy különbségű győzelem is az éjszakai meccseken, a Knickset ugyanis hazai pályán alázták meg, a Sacramento Kingstől 124-86-ra kaptak ki.

A New York-iaknak a szünetben 39 pontjuk volt, a második negyedben huszonöt százalékos hatékonysággal dobtak mezőnyből, és a kezdőből senki nem ment tíz pont fölé a meccsen. Eddigi legnagyobb vereségük 28 pontos volt a Charlotte ellen, ezt most jócskán felülmúlták. 

Derek Fisher edző szerint nem is az a szomorú az egészben, hogy ennyire kikaptak, hanem, hogy egyszerűen képtelenek voltak csapatként funkcionálni a Kings ellen. 

Eredmények:

New York Knicks-Sacramento Kings 86-124

Charlotte Hornets-Los Angeles Lakers 104-103

Cleveland Cavaliers-Boston Celtics 110-79

Atlanta Hawks-Houston Rockets 104-96

Chicago Bulls-Washington Wizards 97-92

Memphis Grizzlies-Utah Jazz 82-93

Denver Nuggets-Milwaukee Bucks 106-95