Már biztos, Stephen Curry robot

2015.04.15. 14:18

Stephen Curry, a Golden State Warriors irányítója nemrég saját triplacsúcsát döntötte meg az NBA-ben, egy meccsel a szezon vége előtt 284 hárompontosnál áll, az egy szezonban dobott legtöbb tripla rangsorában pedig az első öt helyből három az övé.

Mindezt úgy, hogy csak az ötödik idényét tölti a ligában, vagyis nem lenne meglepetés, ha lassanként kiszorítaná az élről a harmadik Ray Allent és a negyedik Dennis Scottot. A 284 idei tripla 44,2 százalékos mutatóval jött össze, eddig 642-szer próbálkozott 6,7 méterről. Kedden viszont kiderült, tud ő ennél sokkal jobbat is, amikor a pihenőnapon tartott edzésen 100 hárompontost engedett el.

Ezekből 94 a gyűrűben landolt, vagyis 94 százalékos volt a mutatója (persze védők nélkül, nem éles helyzetben), de az, hogy sorban 77-szer nem hibázott, talán ennél is lenyűgözőbb. A dobásokat nem egy helyről engedte el, 10 különböző pozícióból dobott 10-10 labdát.

A Golden State Warriors szerdán a Denver Nuggets ellen zárja az alapszakaszt, a rájátszásban nyugaton az első helyen lesznek kiemelve, az ellenfelük viszont csak a szerdai játéknapon derül ki. Az viszont igazából lényegtelen, hogy a New Orleans Pelicans vagy az Oklahoma City lesz a párjuk, mindkét csapat retteghet a tripláktól.