Assziszt az ellenfél fejéről? Minden jöhet!

2016.05.05. 09:29

Egyetlen meccs volt szerda este az NBA rájátszásában, amin a Cleveland Cavaliers fogadta az Atlanta Hawksot a széria második meccsén, de amilyen karcsú volt a program, annyira szórakoztató lett.

Már a meccs hajrájában, biztos Cavs-vezetésnél jött össze a meccs legviccesebb jelenete, amikor Mo Williams egy Hawks-játékos fejét felhasználva adott asszisztot Iman Shumpert triplájához. Williams persze nem így akarta, de ha már pont Shumperthez került a labda Mike Muscalán megpattanva, nem reklamáltak.

 

A fura helyzetből összejött tripla pedig a sokadik volt a sorban a Cavaliernél, olyannyira, hogy a meccs végére NBA-rekordot döntöttek a hárompontosokkal, amit a jelenleg épp sérülésből lábadozó Stephen Curry és a Golden State Warriors sem néz jó szemmel.

Már a harmadik negyedben beállították az eddigi rájátszás-rekordot 22-vel, majd a meccs végére nemcsak, hogy ezt döntötték meg, de a komplett NBA-csúcsot is, hiszen 25-ig jutottak. A legjobbjuk JR Smith volt, ő egymaga hét triplát vállalt, de hogy mennyire jól érezték a távoli dobásokat, azt az is jól mutatja, hogy a 25 bement triplából (egyébként 55,6 százalékkal dobtak) csak egynél érintette a labda egynél többször a gyűrűt.

A 123-98-as győzelemmel a Cleveland 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó sorozatban az Atlanta ellen, LeBron James pedig még sosem bukott a rájátszásban 2-0-s előnyről. A két csapat péntek este folytatja a párharcot.