LeBron hetedik meccsre mentette az NBA-döntőt, Curryt kiállították

GettyImages-540879330
2016.06.17. 06:14

Hiába tért vissza Draymond Green a Golden State Warriorshoz eltiltása után, nem sokat javult a címvédő védekezése Clevelandben, az NBA-döntő hatodik meccsén, amin LeBron James újra elképesztő teljesítményt nyújtott, és ezzel hetedik mérkőzésre mentette a párharcot.

James 41 ponttal (és 11 assziszttal és 8 lepattanóval) zárta a meccse t, ezzel Shaquille O'Neal (2000) és Michael Jordan (1996) után a harmadik játékos lett, aki két egymásutáni meccsen 40 pont fölé jutott a döntőben. De ez nem teljesen adja vissza, mit is művelt James a pályán: a harmadik negyed közepétől 3 perccel a lefújás előttig a Cavaliers 36 pontjából 35-öt vagy ő szerzett, vagy az ő asszisztjából dobták.

Ebben az időszakban jött ez az hatalmas alley-oop is, amit JR Smith hátraemelt labdájából vágott.

 

A Warriors több kritikusnak bizonyuló történés is hátráltatta: egyrészt a kezdőként pályára lépő Harrison Barnes egyetlen pontot sem hozott össze (de Andre Iguodala és Draymond Green is csak 13-at együtt), Iguodala hátsérülés miatt nem tudta végigjátszani a meccset,

Stephen Curryt pedig pályafutása során először kiállították.

A negyedik negyedben, 99-87-es Cavaliers-vezetésnél. Ezért:

 

Currynek az egész döntőben gondjai voltak a faultokkal, sőt, a technikai miatt akár eltiltást is kaphatna, de valószínűtlen, hogy az NBA ennyire bele akarna nyúlni a hetedik meccsbe.

Az NBA-döntők történetében ez lesz a 19. alkalom, amikor csak a hetedik mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa, a hazai csapatok eddig 15-3-ra vezetnek az ilyen meccseken, ez adhat okot bizakodásra a Warriorsnak, ami ellen 1-3-ról állt fel a Cavaliers – erre korábban csak az 1951-es New York Knicks és az 1966-os Los Angeles Lakers volt képes.

NBA-döntő, hatodik meccs

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 101-115

A mindent eldöntő hetedik mérkőzést magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik.