Utoljára Jordan váltott így kezet dobás közben

2017.01.05. 09:34

Megint történelmet írt a Golden State Warriors, ami szerda esti győzelmével az NBA történetében első csapatként kezdett sorban három szezont is 30-5-ös, vagy annál jobb starttal. A Warriorsban Stephen Curry és Kevin Durant is 30 pont fölé ment, Curry végül 35-tel zárt.

A 35 pont között volt ez a kosár is, amikor ugrás közben találta csak ki, hogy mit is akar igazán: amikor elrugaszkodott, még passzolni akart, majd menet közben meglátta, hogy mindenkit fog a védő, úgyhogy kezet váltott, és a gyűrű alól visszahúzva a labdát szerzett kosarat.

A mozdulat majdnem olyan látványos volt, mint amikor Michael Jordan cserélte meg a két kezében a labdát ugrás közben a dobás előtt.

New Yorkban a Knicks ellen játszott a Milwaukke Bucks és Giannis Antetokounmpo, aki karrierje első dudaszós győztes kosarát szerezte meg, méghozzá remek cselezés után. De nem is ez volt a legszebb megmozdulás tőle, hanem ahogy a félelmetesen hosszú karjait kihasználva, majdnem a büntetővonalról felugorva zsákolt egy labdaszerzés után.

Dudaszós kosárra ment a végül vesztes Thunderben a félidei szünet előtt Russell Westbrook is, de neki még nehezebb dolga volt: 4,7 másodperce volt arra, hogy valahogy átjusson az egész pályán. Egy gyors sprint és négy csel után még maradt is a 4,7 mp-ből, de hiába harcolt nagyot az irányító, a New Orleans Hornets legyőzte őket.

Westbrook a meccs elején, még az első negyedben összeszedett egy technikait is: a palánk alá akarta bedobni a labdát egy időkérésnél, de véletlenül fejen dobta az egyik bírót, aki nem mérlegelt, nem nézte, hogy nem volt szándékos a mozdulat, azonnal büntetett. Valószínűleg utólag eltörlik majd a büntetést.

Eredmények

Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 94-106

Charlotte Hornets-Oklahoma City Thunder 123-112

Orlando Magic-Atlanta Hawks 92-111

New York Knicks-Milwaukee Bucks 104-105

Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 115-106

Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 125-117

Sacramento Kings-Miami Heat 102-107