Amerikai álom: 32 évesen bemutatkozott az NBA-ben

2018.04.12. 08:07

Talán a legvérmesebb kosárlabda-rajongók sem ismerik azt a nevet, hogy Andre Ingram. Pedig a most 32 éves kosaras 2007 óta profi és azóta küzd az álmaiért, hogy egyszer az NBA-ben is szerepelhessen. Az elmúlt tíz évben amerikai minor ligákban, majd Ausztráliában szerepelt, hétfőn a Los Angeles Lakers szerződtette: az alapszakasz utolsó két meccsére.

Ingram az egyetemi éveit az American Universitynél töltötte, ahol a négy év alatt 1655 pontot szórt, az iskolai csapat történetének ötödik legtöbb pontszerzője lett. 2007-ben az NBA Development League draftjának hetedik körében a Utah Flash választotta ki, ahol négy évet játszott. Később a Los Angeles D-Fendersben, majd Ausztráliában játszott egy évet, tavaly visszatért Kaliforniába.

André Ingram
André Ingram

Az NBA G League-ben 713 triplával az első helyen áll, 3901 pontja a liga történetének ötödik legjobb teljesítménye. A D League-ben kétszer lett első a hárompontos listán.

Hétfőn hívta fel őt a Los Angeles Lakers, amellyel szerződést kötött, és április 10-én beteljesült az álma, bemutatkozott az NBA-ben, 32 évesen.

1964 óta nem mutatkozott be ilyen idősen amerikai játékos a ligában.

A Lakers tíz ponttal kapott ki a Houstontól, Ingram 29 percet kapott, 19 pontig jutott, öt kísérletéből négy tripla volt jó. Csereként beszállva a legjobb Lakers-játékos volt és csak Josh Hart dobott nála több pontot (20). Az már korábban eldőlt, hogy a Lakers nem jut a playoffba, így Ingram szerződése csütörtökön, a második meccsén le is jár.

Los Angeles Lakers-Houston Rockets 99-105