A Golden State Curry nélkül is halálos

2018.04.29. 09:46

A Boston Celtics az utolsó, hetedik mérkőzésen nyerte meg a keleti főcsoport negyeddöntőt az NBA rájátszásában a Milwaukee Bucks ellen, míg a Golden State Warriors már a második kört kezdte meg nyugaton, Stephen Curry nélkül is nagyon simán verte a New Orleans Pelicanst.

A Boston elég erősen kezdett, 13 ponttal nyerte az első negyedet, amiben egy 20-2-es futással is meglepte a Milwaukee-t. Antetokounmpóék még egyszer visszazárkóztak három pontig a harmadik negyedben, de egy újabb bostoni jó sorozatra nem volt válaszuk. Az összességében jó dobóteljesítménnyel záró Boston már nem engedte ki a kezéből a meccset, Al Holford és Terry Rozier 26-26 pontot, míg Jayson Tatum 20 pontot szerzett.

A Bucksban is voltak jó egyéni teljesítmények, Khris Middleton 32 pontot, Antetokounmpo 22, Eric Bledsoe 23 pontot szórt, de a padról érkező játékosok nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz, így 112-96 lett a vége.

A Golden State-t óriási iramot diktált a konferencia- elődöntő első meccsén, amit csak egy negyedig bírt a New Orleans. A másodikban a GSW egy 24-2-es rohammal gyakorlatilag el is döntötte a meccset, 21 ponttal vezetett a félidőben. A különbség 30 pontos is volt, az utolsó negyedben már kicsit ki is engedhetett a Golden State (a végeredmény 123-101 lett), amit három sztárja húzott. Draymond Green tripla-duplával zárt (16 pont, 15 lepattanó és 11 assziszt), Kevin Durant 26 pontot szerzett, és ő is remekül lepattanózott (13), míg Kyle Thompson 27 pontot dobott. Ha sérüléséből felépül Curry – akár a következő meccsen is játszhat – még halálosabb lehetnek a Golden State támadásai.