Magyar kosarast hívott próbajátékra a Lakers

GettyImages-915066538
2018.06.06. 09:00

Kedden hivatalos próbajátékon volt a UCLA egyetem kosárcsapatának korábbi játékosa, az erőcsatár Golomán György, aki a keddi turnusban ötödmagával mutathatta meg az NBA-csapatnak, hogy mire képes.

A játékosok jelenleg az NBA-draftra készülnek, a 211 centis, 102 kilós Golomán nem számít a 2018-as draftévfolyam legjobbjai közé, de egy jó próbajátékkal (amivel több csapatnál is próbálkozhat) elérheti, hogy a nyári felkészülési meccsekre esetleg szerződést kapjon, ahogy az sikerült is a magyar válogatott Rosco Allennek, aki végül nem ragadt meg a Boston Celticsnél.

Golomán négy év alatt 118 meccsen játszott a UCLA-ben, de csak utolsó szezonjára lett stabil kezdő, ekkor 33 meccsből 30-on kezdő volt, átlagosan 24,4 percet játszott (40-ből), 7,1 ponttal, 4,2 lepattanóval és 1,2 blokkal zárt átlaggal.

Hat éve egyébként már volt magyar a Lakersnél, akkor a center Somogyi Gergely kapott szerződést a csapattól, de végül Spanyolországban kötött ki.

Dávid Kornél óta egyébként Hanga Ádám járt legközelebb az NBA-hez a magyar kosarasok közül, de végül tavaly nyáron addig machinálta keretét a San Antonio Spurs Manu Ginobili maradása után, hogy Hanga nem fért be a texasi csapatba az előzetes várakozások ellenére.