Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar kosarast hívott próbajátékra a Lakers

GettyImages-915066538
2018.06.06. 09:00

Kedden hivatalos próbajátékon volt a UCLA egyetem kosárcsapatának korábbi játékosa, az erőcsatár Golomán György, aki a keddi turnusban ötödmagával mutathatta meg az NBA-csapatnak, hogy mire képes.

A játékosok jelenleg az NBA-draftra készülnek, a 211 centis, 102 kilós Golomán nem számít a 2018-as draftévfolyam legjobbjai közé, de egy jó próbajátékkal (amivel több csapatnál is próbálkozhat) elérheti, hogy a nyári felkészülési meccsekre esetleg szerződést kapjon, ahogy az sikerült is a magyar válogatott Rosco Allennek, aki végül nem ragadt meg a Boston Celticsnél.

Golomán négy év alatt 118 meccsen játszott a UCLA-ben, de csak utolsó szezonjára lett stabil kezdő, ekkor 33 meccsből 30-on kezdő volt, átlagosan 24,4 percet játszott (40-ből), 7,1 ponttal, 4,2 lepattanóval és 1,2 blokkal zárt átlaggal.

Hat éve egyébként már volt magyar a Lakersnél, akkor a center Somogyi Gergely kapott szerződést a csapattól, de végül Spanyolországban kötött ki.

Dávid Kornél óta egyébként Hanga Ádám járt legközelebb az NBA-hez a magyar kosarasok közül, de végül tavaly nyáron addig machinálta keretét a San Antonio Spurs Manu Ginobili maradása után, hogy Hanga nem fért be a texasi csapatba az előzetes várakozások ellenére.