Árpád
-2 °C
4 °C

Idén sem megy a Fehér Házba az NBA bajnoka

2018.06.06. 10:33

Ugyan még javában tart az NBA idei döntője, az már most kiderült, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén sem megy el a bajnok a Fehér Házba – írja az SB Nation.

A dolog akkor derült ki, mikor a Cleveland Cavaliers sztárját, LeBron Jamest az NFL-győztes Philadelphia Eagles meghívásának visszavonásáról kérdezték. James elmondta, épp akkor tudta meg, hogy Trump lemondta a látogatást, így még nem sikerült teljesen megemésztenie, és amellett, hogy szerinte az ilyen akciókat már megszokhattuk az elnöktől, azt is hozzátette, hogy 

mindegy, hogy ki nyeri a döntőt, a meghívót tuti nem fogják kérni.

LeBron James
LeBron James
Fotó: Kelley L Cox / Reuters

Az ESPN szerint Steph Curry, a Warriors játékosa is hasonlóan vélekedett a dologról, Steve Kerr, a csapat vezetőedzője pedig arról beszélt, hogy egyáltalán nem lepte meg Trump, mert eddig is egyértelművé tette, hogy az ország megosztásából akar politikai előnyt kovácsolni magának.

Amerikában a különböző sportágak nemzeti és egyetemi bajnokságának győzteseit hagyományosan minden évben vendégül látta az elnök, de Trump kinevezése óta egyre gyakoribbak lettek a politikai célú véleménynyilvánítások a játékosok távol maradásával. Az NBA esetében ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a Warriors tavaly még megkapta a meghívást, amit Trump végül Curry hezitálása miatt vont vissza, idén azonban már a döntő vége előtt egyértelművé tették, hogy nem kérnek Trump meghívásából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?