A Lakersnél lassan összeáll a két évvel ezelőtti Pelicans

2019.07.07. 12:06 Módosítva: 2019.07.07. 12:13

Az NBA idei nyári átigazolási szezonjának első bombája volt, mikor június közepén kiderült, hogy a Los Angeles Lakers egy elég izmos csomagért cserébe megszerezte Anthony Davist a New Orleans Pelicanstől. Azóta egymást követték a hasonló volumenű bejelentések, szombaton pedig kiderült, hogy Kawhi Leonard a Clipperst választotta, ezzel pedig jól megszívatta az eddig többnyire kivárásra játszó Lakerst. 

A nagyobbik Los Angeles-i franchise-nál emiatt gyorsan rá is mozdultak a még elérhető szabadügynökökre, vasárnap pedig kettőt is sikerült behúzniuk: a tavaly is a Lakersnél játszó Rajon Rondo kettő, a Golden State Warriorsnál egy évet lehúzó DeMarcus Cousins pedig egy évre írt alá a csapatnál.

Ez főként azért érdekes, mert Cousins a Pelicansnél játszott már együtt Rondóval és Davis-szel is, úgyhogy a Lakers lassan képes lesz leszimulálni, hogy mi történt volna, ha LeBron James-t beteszik a New Orleans-i csapat két évvel ezelőtti keretébe.

Cousinst egyébként a Jimmy Butlert leigazoló Miami Heat is vitte volna, végül azonban a Lakers játékosai meggyőzték, hogy jobb helye lesz neki Los Angelesben.