Az UFC-harcos vegán multivitaminja volt doppinggal szennyezett

2019.10.26. 10:49

Az UFC tisztázta Nate Diazt a doppingvádak alól, így nem térnek el terveiktől, az eredetileg kiír időpontban, jövő hét végén tartják meg az év egyik legjobb meccsének ígérkező Diaz–Jorge Masvidal-párharcot.

Diaz egy Twitter-üzenetben borult ki csütörtökön, hogy nem vesz részt a New York-i gálán, ha csak nem tisztázza őt az UFC. A harcos üzenetében arra is utalt, hogy tiltott anyagot találtak szervezetében, amit lehetetlennek tart, hiszen csak organikus élelmiszereket fogyaszt, vegánként pedig még húst sem eszik.

063 630732992

Az UFC péntek este aztán egy hosszú közleményben magyarázta el a Diaz helyzetét. A szervezet azt írta, az Amerikai Doppingellenes Ügynökségtől kaptak egy értesítést, amiben az állt, hogy Diaz mintájában az izom-tömegnövelésre alkalmas LGD-4033-at mutatták ki, igaz, a határérték alatti mennyiségben. 

Az USADA ezután további laboratóriumi vizsgálatokat is végzett, majd megállapította, hogy Diaz napi rendszerességgel használt, növényi alapú multivitaminja volt LGD-4033-mal szennyezett. Mivel szándékos doppingolás nem állt fenn, Diaz ellen még eljárás sem indult, így nyugodatn bunyózhat a Legfaszább faszagyerek címért.

(via Yahoo)