Széttépte a mezét, aztán az ellenfelet az NBA legjobbja

2019.11.11. 12:41

Egy reklámtáblán élte ki a dühét első félidei teljesítménye után a Bucks regnáló MVP-je, Giannis Antetokounmpo, ez pedig érezhetően segített is neki: a második félidőben lényegében egyedül őrölte fel a Thundert. Az NBA vasárnapi játéknapján emellett a Lakers a címvédő Raptors ellen bukta el a győzelmi sorozatát, a Nuggets pedig pocsék meccset játszott a Timberwolves otthonában.

Ugyan a Bucks idén eddig magához képest elég hullámzó teljesítmény nyújtott, arra azért senki sem számított, hogy a nyáron teljesen szétbontott OKC ellen problémái lesznek majd. Ehhez képest az első félidőben egyáltalán nem tudták megtörni a Thundert, Giannisnak pedig nem ment a játék, ami egy gyűrűt sem találó büntetőben csúcsosodott ki. A görög sztár jól be is dühödött emiatt: még a pályán kis híján szétharapta, tépte a mezét, aztán az öltözőbe menet óriási lyukat rúgott egy OKC-s reklámtáblába.

A második félidőre sikerült lenyugodnia, és magára is talált, egymaga berámolt 24 pontot, és tevékenyen kivette a részét abból, hogy csapata fordított. A vége aztán így is izgalmas lett, a Thunder két pontra felzárkózott, de az egyenlítés már nem jött össze nekik. Giannis a meccs után egyébként felajánlotta, hogy kifizeti a táblát, de az is felmerült, hogy cserébe ad egy Bucksosat, mikor a Thunder megy hozzájuk játszani.

Az este többi meccse közül elsősorban a Lakers - Raptorst érdemes kiemelni, ahol a címvédő Pascal Siakam vezetésével remek játékkal verte a hétmeccses győzelmi szériából érkező Los Angeles-i ellenfelét. Szintén érdekesnek ígérkezett a Timberwolves és a Nuggets meccse, de mindkét csapat csak szenvedett, így mindenki jobban járt azzal, hogy a hosszabbítás végén Jokic beverte a meccsnyerő tempót.

Eredmények

  • Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets 98-100, hosszabbítás után
  •     Orlando Magic-Indiana Pacers 102-109  
  •     Philadelphia 76ers-Charlotte Hornets 114-106
  •     Oklahoma City Thunder-Milwaukee Bucks  119-121
  •     New York Knicks-Cleveland Cavaliers 87-108
  •     Phoenix Suns-Brooklyn Nets 138-112
  •     Portland Trail Blazers-Atlanta Hawks 124-113
  •     Los Angeles Lakers-Toronto Raptors 104-113