Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Koronavírus: Ljubljanában sem hajlandó játszani a soproni kosárcsapat

2020.02.25. 09:58

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában került volna sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen, de a magyar klub közölte: ott sem fogja lejátszani a mérkőzést.

 Városunk és a Magyar Kosárlabda Szövetség vezetésével egyeztetve az a közös döntés született, hogy a FIBA salamoni döntését, miszerint a mérkőzést le kell játszani a szlovéniai Ljubljanában, nem vállaljuk! Védjük magunkat, a közösségünket, városunkat és Magyarország lakosságát! Vállaljuk a döntésünk minden következményét, akkor is, ha az hátrányosan érinti klubunkat!

- mondta Török Zoltán ügyvezető. A döntést a soproni polgármester és a magyar szövetség vezetői is támogatják.

A Sopron korábban közösségi oldalán jelentette be a szlovéniai helyszínt, mivel Schio városa a fertőzésveszély miatt lezárt észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok közelében helyezkedik el. Itt kellett volna pályára lépnie Gáspár Dávid vezetőedző csapatának szerda este fél kilenckor a sorozat alapszakaszának zárófordulójában. Majd Ljubljanára esett a választás, de mint kiderült, ott sem lesz meccs.

Lombardiában hétfőn már 173 fertőzöttről tudtak, míg országos szinten 222 volt a koronavírusos esetek száma az olaszoknál. A járvány eddig hét áldozatot követelt Olaszországban. (MTI)