Doncicnak megvan a 33. tripla-dupla, a top 10 kapujába ért

doncic
2021.03.11. 09:58
A Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic 22 pontot dobott, valamint 12 lepattanót szedett és 12 asszisztot jegyzett a vendég San Antonio Spurs elleni 115–104-es győzelem során az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

A ljubljanai légiós NBA-pályafutása 33. tripla-dupláját könyvelhette el, ezzel már az ABA és az NBA összesített örökranglistáján a 11. helyen áll, beérve Bob Cousyt. A top 10-hez még kicsit kapaszkodnia kell, Fat Lever 43-ig jutott. Csapttársa, a lett Kristaps Porzingis 28 pontot és 14 lepattanót gyűjtött.

A texasi rangadón az utolsó negyed közepéig fej fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban aztán a Mavericks állva hagyta riválisát, melyet a palánkok alatti játékával győzött le. A dallasiak 21-gyel több lepattanót szereztek, mint riválisuk, és a második szándékból, azaz a rontott dobás után visszaszerzett labdából 21 pontot értek el, míg a San Antonio csupán kettőt.

A Spurs teljesítményét talán befolyásolhatta, hogy a meccs előtt búcsúzott el gárdától a hétszeres All Star-játékos, LaMarcus Aldridge. A Spurs vezetőedzője, Greg Popovich a találkozót megelőzően elmondta, a 35 éves kosarassal közösen határoztak úgy, hogy a klubnak és neki is az lesz a legjobb, ha elválnak útjaik.

A nap másik találkozója kevés izgalmat tartogatott, a Memphis Grizzlies ugyanis simán verte a vendég Washington Wizardsot. A látogatók vereségének legfőbb oka a gyűrű alatti gyenge védekezésük volt. A hazai center, Jonas Valanciunas remekelt, 29 pontot és 20 lepattanót szerzett.

NBA
Memphis Grizzlies–Washington Wizards 127–112
Dallas MavericksSan Antonio Spurs 115104

(MTI/Index)

Borítókép: Glenn James / Getty Images