Tuchel: A BL-döntőben is a győzelem a cél

000 99D8FJ
2021.05.06. 10:36
Csapata duzzadó önbizalmát emelte ki főként Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője, miután a londoniak a szerdai visszavágón 2–0-ra legyőzték a Real Madridot, és 3–1-es összesítéssel bejutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

„Az FA Kupa áprilisi elődöntőjében 1–0-ra megvertük a Manchester Cityt, ami rengeteg önbizalmat adott mindahhoz, ami utána következett, és sok önbizalmat ad a BL-döntőhöz is" - jelentette ki a 47 éves német tréner.

Megyünk tovább, Isztambulban is a győzelem a cél. Már nagyon várom a döntőt, igazi ki-ki meccs lesz

– tette hozzá Tuchel, aki 24-edszer ült a londoniak kispadján, s ebből együttese a 18. mérkőzését teljesítette kapott gól nélkül.

A Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató londoniak első találatát szerző Timo Werner megkönnyebbülten nyilatkozott:

Az első meccsen kicsit hülye voltam, nagy helyzetben öt méterről sem találtam a kapuba. Most helyrehoztam a hibámat, és egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy BL-döntőt játszhatok

 mondta a német csatár.

A túloldalon Zinedine Zidane elismerően beszélt a Chelsea-ről, amelynek az egész pályás letámadása révén a madridiak a kapuig is alig jutottak el.

„Mindent megtettünk, de az az igazság, hogy a Chelsea jobb volt, ezért gratulálnunk kell nekik. Nehéz meccs volt, sok helyzetük volt, és megérdemelték a győzelmet”  méltatta az ellenfelet a francia szakember, majd kitért az elmúlt két szezonban sok sérüléssel küszködő Eden Hazard beállítására:

Edennek vissza kell nyernie az önbizalmát, ehhez pedig játszania kell. Apránként halad előre, és nemsokára százszázalékos lesz

- közölte Zidane.

A Chelsea 2008 és 2012 után a harmadik BL-fináléjára készülhet  utóbbit megnyerte , ezúttal a Manchester City ellen. Angol házidöntőt 2008 és 2019 után harmadszor rendeznek a sorozatban.

A fináléra május 29-én kerül sor Isztambulban.

(Borítókép:   • Tippek
  • Lakáshitel