Tíz éve történt az NBA egyik legbizarrabb karácsonyi jótette

GettyImages-113142803
2021.12.25. 12:01

Az NBA kedvelőinek számára nem ismeretlen Lou Williams neve. A 35 éves dobógép minden idők egyik legkiválóbb cserejátékosának számít, háromszor is megválasztották az adott NBA-szezon legjobb hatodik emberének (2015, 2018, 2019). Pályafutását 2005-ben kezdte Philadelphiában és egészen 2012-ig kosarazott a 76ers színeiben, helyi hőssé, a közösség kiemelkedő alakjává vált. És ennek köszönheti az életét is.

2011 karácsonyán Williams elment fodrászhoz, majd miután végzett, a testőrét hazaengedte, hadd legyen a családjával. 

Pár perccel később a kocsijával megállt egy piros lámpánál, elővette a telefonját, majd arra lett figyelmes, hogy egy férfi egy pisztollyal kopogtat az ablakán és az autóját követeli.

Az irányító azonban nem szállt ki, csak letekerte az ablakot. 

A férfi azonnal felismerte a philadelphiai színesbőrűek közösségéért rengeteget tevékenykedő Williamst, és döbbenten annyit mondott:

Az Isten szerelmére, Lou, ezt nem tehetem veled.

A kosaras nem blokkolt le, azonnal előrukkolt egy ötlettel. Miután a férfi elmondta neki, hogy napokkal korábban szabadult a börtönből, azóta pedig nem evett semmit, és csak egy fegyvere van, a játékos beültette az autójába, és elhajtott vele a legközelebbi gyorsétterembe. Ott vendégül látta vacsorára, Williams pedig a férfi lelkére kötötte, hogy ez nem a járható út és soha többé nem kísérelhet meg hasonlót.

(Borítókép: Lou Williams a Philadelphia játékosaként 2011-ben. Fotó: Getty Images.)