Győzelemmel és 22 ponttal tért vissza Kyrie Irving

2022.01.06. 08:54
Kiváló játékkal tért vissza Kyrie Irving, a Brooklyn Nets sztárja, aki szezonbeli első mérkőzésén 22 ponttal segítette csapatát győzelemhez az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

Az olimpiai és világbajnok irányító eddig azért nem játszott, mert nem engedi beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával, márpedig a New York-i előírások szerint minden sportolónak, aki közönség előtt szerepel hazai pályán, legalább egy oltással rendelkeznie kell. A Nets vezetése ezért még a szezon előtt úgy határozott, hogy egyáltalán nem számít rá, most viszont a csapatot sújtó sérülések a vírusos esetek miatt bevetették az Indiana Pacers elleni idegenbeli találkozón.

A közelmúlt másik botrányát a Houston Rockets két játékosa, Christian Wood és Kevin Porter Jr. szolgáltatta, amikor a szombati, Denver Nuggets elleni mérkőzés félidejében összevesztek a másodedzővel, John Lucasszal. Wood ezután megtagadta a játékot a folytatásban, Porter Jr. pedig ennél is továbbment, különböző tárgyakat vágott földhöz az öltözőben, majd elviharzott. A csapat mindkettőjüket egy meccsre eltiltotta, így ma hajnalban visszatérhettek a Washington Wizards ellen. És ha már ott voltak, oroszlánrészt vállaltak a győzelemből: Wood 22 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe, míg Porter Jr. meccsnyerő dudaszós triplával jelentkezett.

Dallasban különleges hangulatú mérkőzést rendeztek, ugyanis ünnepélyesen visszavonultatták a klub történetének legjobb játékosának, Dirk Nowitzkinek a mezét. A ceremónia után a Mavericks 17 pontos győzelmet aratott a listavezető Golden State Warriors fölött.

Eredmények:
Denver Nuggets–Utah Jazz 109–115
Boston Celtics–San Antonio Spurs 97–99
Indiana Pacers–Brooklyn Nets 121–129
Portland Trail Blazers–Miami Heat 109–115
Sacramento Kings–Atlanta Hawks 102–108
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 111–117
Minnesota Timberwolves–Oklahoma City Thunder 98–90
Charlotte Hornets–Detroit Pistons 140–111
Orlando Magic–Philadelphia 76ers 106–116
Washington Wizards–Houston Rockets 111–114
Dallas Mavericks–Golden State Warriors 99–82

(Index/MTI)