Utolsó másodperces, hatalmas triplával nyert meccset az MVP-várományos

GettyImages-1240119274
2022.04.21. 08:51
Három mérkőzéssel folytatódott csütörtök hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszása.

A címvédő Milwaukee Bucks meglepő vereséget szenvedett a Chicago Bulls elleni széria második felvonásán. Az első mérkőzést magabiztosan nyerte Jannisz Antetokounmpo vezetésével a Bucks, azonban a második találkozón alig volt náluk az előny, végig futniuk kellett az eredmény után. 

Chicagói oldalon DeMar DeRozan volt a vezér, a 32 éves kosaras 41 dobott ponttal és rengeteg, kulcspillanatban dobott kosárral segítette csapatát. Így meglepetésre ellopta a második meccset a Bulls, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc jelenleg 1–1-re áll. 

A Philadelphia 76ers hosszabbítás után nyert a Toronto Raptors otthonában, és így egyetlen sikerre került a továbbjutástól. A hosszabbításba torkollott mérkőzésen a hazaiak MVP-várományos sztárja,

Joel Embiid volt a kulcsfigura, aki nyolctized másodperccel a végső dudaszó előtt helyezett el egy hatalmas triplát a gyűrűben, megnyerve csapatának a mérkőzést.

A Boston Celtics – amely volt már 17 pontos hátrányban is – remekül hajrázva verte a vendég Brooklyn Nets csapatát, és 2–0-ra vezet a szériában. A vendégek két sztárja, Kyrie Irving és Kevin Durant is rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, előbbi 13 dobásából csak négy alkalommal helyezte el a gyűrűben a labdát. 

Eredmények:
Boston Celtics–Brooklyn Nets 114–107
Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 101–104
Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 110–114

(Borítókép: Getty Images)