Visszatér korábbi kulcsjátékosa a soproni női kosárcsapathoz

2022.11.22. 19:18
A magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne visszatér az Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatához – írja az MTI.

A klub honlapján Török Zoltán közölte, az anyagi helyzetük tekintetében nem szerencsés új játékost igazolni, hiszen az energiaárak növekedése és a valutában fizetett játékosok bérének drágulása nem indokolja a kiadások növelését.

Hosszas dilemma után mégis azt a döntést hoztam, hogy belevágunk, és vállaljuk a rizikót. A játékunk stabilizálása érdekében igazoljuk le a Polkowicétől a magyar válogatottban is megfordult Vonnie-t. A játéka jelentősen átalakult, mióta nálunk játszott, ám rutinja és a klub iránti elkötelezettsége révén segíthet nekünk

– fejtette ki Török Zoltán, hozzátéve, a személyes okokból távolmaradó, szintén honosított Vandersloot Courtney szerződését szüneteltetik, de nem bontják fel.

A 35 éves Turner 2016-tól 2019-ig erősítette a Sopront, tagja volt a 2018-ban Euroliga-döntős, majd a 2019-ben Euroliga-negyedik együttesnek, és 50 nemzetközi mérkőzésen lépett pályára. Később az orosz Orenburgban, a francia Carolo Basketben és legutóbb a lengyel Polkowicében szerepelt.   • Hírek
  • Hírek