Amerika, láss csodát! – Steph Curry 139 méterről betalált a lyukba

2023.07.16. 11:39
Az eddig sem volt kétséges, hogy Steph Curry az NBA történetének távolról legpontosabban célzó kosarasa. Ám most kiderült, hogy a sportág nem számít, golfban is páratlanul ügyes: egy celebversenyen 152 yardról, azaz 139 méterről ütött hole-in-one-t! Magyarul: egyetlen ütéssel bebombázta a golflabdát a lyukba.

A nevadai Stateline-ban celebek számára golfversenyt rendeznek American Century Championship néven. Az erőpróbán természetesen elindult a kiváló amatőr golfjátékos hírében álló Stephen Curry, a Golden State Warriors zseniális kosarasa, minden idők legjobb távoli dobója az NBA-ben.

Gyorsan kiderült, nemcsak a hárompontos vonalon túlról, hanem greenen is remekül céloz a 35 éves szupersztár; a Edgewood Tahoe Golf Course hetedik lyukánál 152 yard távolságból egyetlen ütéssel bejuttatta a labdát a lyukba, azaz hole-in-one-t csinált! Ez a verseny történetében az ötödik hole-in-one, és a hetedik lyuknál az első!

Íme a szenzációs ütés, majd Curry jogos öröme:

Vad ütés volt – mondta Curry. – Jól találtam el a golyót, az ütő a legjobb szögben találkozott a labdával, éreztem, hogy jó lesz, de hát bármilyen jó is az ütés, az ember nem hiszi, hogy egyből bemegy. Aztán csak azt láttam, hogy az emberek keze a magasban van, és aztán már csak arra emlékszem, hogy beköszöntött a blackout, elsötétült a szemem előtt a világ.

Egy biztos: az ünneplésből következtetve Curry jobban örült, mintha egy buzzer beater dobással megnyerte volna az NBA-döntőt.